Gündem
  • 22.2.2015 10:28

Operasyondan acı haber

Suriye'de IŞİD tehdidi altında olan Türk toprağı Süleyman Şah'daki Türk askerleri tahliye ediliyor

Süleymah Şah Saygı Karakolu'nda görev yapan 44 bordo bereli Türkiye'ye getirildi. Operasyon sırasında meydana gelen kazada sonucu karakolda görev yapan 1 asker şehit oldu.... Başbakan Ahmet Davutoğlu operasyonla ilgili açıklama yapacak.Karakolda görev yapan askerlerin geçtiği mesaj üzerine birkaç gün önce operasyon için harekete geçildi. Askerlerin tahliyesi için gece yarısı 50 kadar tank sınırı geçerek bölgeye hareket etti. Hava kuvvetleri unsurlarının hazır beklediği ancak operasyona katılmadığı belirtiliyor.

35 kilometrelik hattı geçen kara birlikleri türbeye ulaşarak askerleri tahliye etti. Tahliye sırasında meydana gelen kazada bir karakolda görev yapan bir asker şehit oldu. 

TÜRBE DE NAKLEDİLDİ

Operasyonda sadece personelin değil, türbenin de nakledildiği belirtiliyor.  Alınan bilgilere göre, türbedeki naaşların da Türkiye sınırına ancak Suriye topraklarında bir noktaya nakledildiği öğrenildi.

1 ASKER ŞEHİT

Gelkurmay Başkanlığı'ndan operasyonla ilgili olarak yazılı bir açıklama yaparak, 1 askerin şehit olduğunu bildirdi.

İşte o açıklama:
"Uluslararası Antlaşmalar ile Türk toprağı olan Süleyman Şah Saygı Karakolu’ndaki manevi değeri yüksek ecdat yadigârı emanetler, Suriye'de ortaya çıkan güvenlik sorunları ve askerî zaruretler nedeniyle, haklarımız saklı kalmak üzere geçici olarak yine Suriye topraklarında bulunan Suriye Eşmesi Köyüne taşınmak üzere getirilmiştir. Geride değerli emanet bırakılmamıştır. Suriye Eşmesi'nde naaşın nakledileceği bölge birliklerimiz tarafından kontrol altına alınmış, bayrağımız göndere çekilmiştir.

"Şah Fırat" Operasyonu sırasında herhangi bir çatışma yaşanmamış, başlangıç evresindeki intikal esnasında bir personelimiz geçirdiği bir kaza sonucu şehit olmuştur."

Erdoğan'dan Şehit Başçavuş Halit Avcı'nın ailesine taziye

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Şah Fırat operasyonu sırasında kaza sonucunda hayatını kaybeden Şehit Başçavuş Halit Avcı'nın ailesini telefonla arayarak taziyelerini iletti.
Cumhurbaşkanlığı kaynaklarından edinilen bilgiye göre Cumhurbaşkanı Erdoğan, şehidin babası Mustafa Avcı'yla görüştü. Halit Avcı'nın hayatını kaybetmesinden derin üzüntü duyduğunu belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, şehit babasıyla yaptığı telefon görüşmesinde, merhuma Allah'tan rahmet, ailesine ve yakınlarına ise sabır ve metanet dileğinde bulundu. Baba Mustafa Avcı'nın, bu kederli günlerinde aileyi bizzat arayarak acılarını paylaşmasından dolayı Cumhurbaşkanı Erdoğan'a teşekkür ettiği belirtildi. Kaza neticesinde hayatını kaybetmiş olan Şehit Başçavuş Avcı'nın geride kalan eşinin hamile olduğu da öğrenildi. 

Davutoğlu şehit ailesini aradı
Başbakan Ahmet Davutoğlu, Süleyman Şah Saygı Karakolu ve Türbesi'ne düzenlenen Şah-Fırat Operasyonunda kaza sonucu şehit olan Muhabere Başçavuş Halit Avcı'nın ailesini telefonla arayarak taziyelerini iletti.

Başbakanlık Basın Merkezi'nden yapılan açıklamada, Başbakan Davutoğlu'nun şehidin babası Mustafa Avcı'yla telefonda görüştüğü belirtildi. Açıklamada, "Sayın Başbakanımız şehit askerimiz Halit Avcı'nın babasını arayarak taziyelerini iletmiştir" denildi.  

 

Güncellenme Tarihi : 18.3.2016 21:59

İLGİLİ HABERLER