Yaşam
  • 26.6.2022 20:32

Osman Wöber'in dostundan duygulu paylaşım

Osman Wöber yaşamını yitirdi! Bu paylaşım herkesi etkiledi: Sessiz sessiz ağlar…

Ünlü oyuncu Osman Wöber, dün gece kalp krizi geçirdi. Tüm çabalara rağmen hayatını kaybetti. Osman Wöber'in oyuncu arkadaşı Nedim Saban ise hiç unutamadığı anısından su sözlerle bahsetti: Osman'ın güzel yüreğini bu örnekle anlatmak isterim…

Osman Wöber, kalp krizi nedeniyle 62 yaşında yaşamını yitirdi. Acı haberi oyuncu Zafer Algöz verdi. Algöz, "Sevgili arkadaşımız Osman Wöber ani bir kalp kriziyle veda etmiş diye haber geldi az önce. Çok üzgünüm. Başımız sağ olsun" dedi.

KURTLAR VADİSİ'NİN TUNCA'YIYDI

Wöber, Kurtlar Vadisi dizisinde canlandırdığı "Tuncay Kantarcı" rolüyle hafızalarda yer edinmişti. Wöber'in ölümü, sevenlerini derinden etkiledi. Oyuncu Nedim Saban da Osman Wöber ile olan anılarından şu sözlerle bahsetti:

OSMAN'IN GÜZEL YÜREĞİNİ BU ÖRNEKLE ANLATMAK İSTERİM…

Meslektaşım Osman Wöber'i kaybetmişiz. Ne kadar erken, ne kadar acı bir haberle uyandım sabaha. Osman komşumda aynı zamanda. Sabah erken saatte köpeklerimizi parka götürme yarışımız vardı.

Hatta eski köpeğim Pinyon'un ısırdığı tiyatrocu dostlarım arasındadır. Şu öyküyle hatırlamak isterim: Osman'ın sokakta da baktığı bir köpek vardı ve her sabah 6.45 de Osman'ın kapısında beklerdi.

Yemeğini yer, gezer, Osman'ın köpekleriyle parkta oynar ve sonra ertesi sabaha kadar Maçka'dan Rumeli Caddesine kadar sessiz sessiz giderdi. Bu ayrılışa her sabah sessiz sessiz ağlar, ertesi gün 06.45 olmasını beklerdim. Bazı yağmurlu günlerde Osman ona kıyamaz, çok büyük olmayan evinin bir köşesini açardı.

Tiyatro konusunda bazen ters düşerdik, varsın olsun, biz tiyatroyu mutlu insanlar, huzurlu canlılar, dengeli bir doğa için yapmıyor muyuz zaten, köpeklerden konuşalım derdik.

Osman bir gün Ankara'ya taşınma kararı almıştı, vedalaştık. Ertesi sabah mahallede pek çok kişi şu öyküyü anlattı bana: Saat 06.45 de kapıda dikilen can, ezilme pahasıyla da olsa uzun süre koşmuş otomobilin ardından. Tabi ki Ankara'ya gidememiş ama ertesi sabah da Maçka'ya gelmemiş. Osman'ın güzel yüreğini bu örnekle anlatmak istedim. Şu an saate bakıyorum, tamamen tesadüf eseri neredeyse 06.45! Huzurlu uyu dostum. Özlemle…

OSMAN WÖBER KİMDİR?

Osman Wöber, 27 Şubat 1960'da Ankara'da dünyaya geldi.İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi ve Mimar Sinan Üniversitesi Devlet Konservatuarı Tiyatro Bölümünde eğitim gören oyuncu, tiyatroya Devlet Tiyatroları'nda başladı. Öğrencilik döneminde Şan Tiyatrosu, Kenter Tiyatrosu ve Yeditepe Oyuncuları'nın oyunlarında çeşitli roller aldı.

Güncellenme Tarihi : 26.6.2022 20:34

İLGİLİ HABERLER