Gündem
  • 12.12.2019 21:58

Osmanlı düşmanı Celal Şengör'ü Osmanlı danışmanı yaptılar!

KAYNAK : YENİ AKİT

Osmanlı düşmanını Osmanlı danışmanı yaptılar!

Netflix, bir skandala imza atarak Osmanlı ve padişahlara karşı düşmanlığıyla bilinen Celal Şengör'ü Osmanlı Devleti’nin yükselme dönemi ve Fatih Sultan Mehmet’in hayatının işleneceği Rise of Empires: Ottoman dizisinin danışmanı yaptı.

Rise of Empires: Ottoman dizisinin 24 Ocak 2020’de Netflix’te yayınlanacağı duyuruldu. Zengin oyuncu kadrosuyla dikkat çeken Rise of Empires: Ottoman’da Osmanlı Devleti’nin yükselme dönemi ve Fatih Sultan Mehmet’in hayatı konu edilecek.

Filmloverss’ta yer alan bilgiye göre, altı bölümden oluşacağı öğrenilen ve ismi olarak "Ottoman Rising" olarak duyurulan "Rise of Empires: Ottoman" dizisinin danışman ekibi içerisinde Osmanlı Devleti’ne düşmanlığıyla bilinen Prof. Dr. Celal Şengör’ün bulunması dikkat çekti.

Türkler, Osmanlı Devleti ve Müslümanlarla ilgili hadsiz çıkışlarla gündeme gelen Celal Şengör, son olarak “En cahil Türkler, Müslüman Türklerdir. Özellikle Osmanlı Devleti, benim kanaatimce Türk tarihinin en alt noktasıdır.” diye konuşmuştu.

"İskenderiye hamalı kadar değeri yoktur"

Öte yandan, yaklaşık bir sene önce bir konferansa katılan Prof. Dr. İlber Ortaylı ise, “İstediği kadar Fransızca ya da İngilizce bilsin. Osmanlı İmparatorluğu’nu anlamayanın İskenderiye hamalı kadar değeri yoktur.” diyerek Celal Şengör’e ta o günden yanıtını vermişti.

“Fatih'in Müslümanlığı dahi tartışılıyor"

Osmanlı Devleti’nin fethettiği yerler için “işgal” ifadesini kullanan Şengör, Fatih Sultan Mehmet’in ise Müslüman olmadığını iddia etmiş, bu sözleri büyük bir tepkiyle karşılanmıştı.

Celal Şengör, Fatih Sultan Mehmet’le ilgili olarak şu şekilde konuşmuştu:

“Fatih'in Müslümanlığı dahi tartışılıyor. Sekreterine, ‘Ben Muhammed’in dediklerine inanmıyorum’ demiş. Bunu söyleyen Bayezid’in kendisi.”

Güncellenme Tarihi : 12.12.2019 17:00

İLGİLİ HABERLER