Gündem
  • 19.3.2024 10:51

Para sayma ekibi İmamoğlu'nu sattı

CHP'deki 'para kulesi' skandalı: Bu kez de kara para sayan adamları İmamoğlu'nu sattı

CHP'li İBB çalışanlarının çanta çanta para saydığı görüntülerin yankısı sürüyor. Olaya ilişkin başlatılan soruşturma sürerken, para sayma görüntülerine ilişkin geçtiğimiz günlerde konuşan CHP'li İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, "Öyle olmaması gerekirdi. Usul açısından doğru değil." ifadelerini kullanarak ekibini satmıştı. 
Günler sonra ise bu kez de ekibi, İmamoğlu'nu sattı. Eski CHP'li Barış Yarkadaş, paraların sayıldığı avukatlık bürosunun sahibi Ali Rıza Braka'nın avukatı Gökhan Taşkapan ile telefonda görüştüğünü açıkladı. Taşkapan ile yaptığı görüşmeyi TV100 canlı yayınında açıklayan Yarkadaş, Taşkasap'ın açıklamalarını şöyle aktardı: "Buna oradaki herkes de şahittir. Paranın tesliminin benim ofisimde yapılmasını Ekrem Bey'in ekibi istedi. 'Biz orada teslim edelim' demişler. Parayı elden kendileri getirdi, mülk sahibinin böyle bir talebi olmadı dedi."

İsmail Saymaz: Bir binayı almayı beceremeyenlere iktidarı teslim ederler mi?

Gazeteci İsmail Saymaz, CHP İl Başkanlığında çekildiği öne sürülen ve sosyal medyada paylaşılan para sayma görüntüleriyle ilgili montaj iddiasında bulunmuştu. Sözcü TV'de katıldığı yayında görüntülerin montaj olmadığını kabul eden Saymaz, CHP'yi sert sözlerle eleştirdi.

Saymaz şu ifadeleri kullandı;

Burada usule aykırı işlemler var tabi ki. Sen neden aldığın binanın gerçek değerini tapuya yazmıyorsun? Anlamakta zorlanıyorum. Akıl alır gibi değil. Bir binayı almayı bcerememişler. Kendi başlarına bela oplmuş. Bir binayı bile almayı beceremeyen partiye iktidarı teslim ederler mi?

Güncellenme Tarihi : 19.3.2024 10:52

İLGİLİ HABERLER