Gündem
  • 5.12.2019 09:08

Partisine davet ettiği isim Davutoğlu'nu reddetti!

HDP eski milletvekili Müslüm Doğan, Ahmet Davutoğlu'nun partisine katılacağı iddialarını yalandı. Davutoğlu'na Kürt ve Alevi sorunları konusunda görüşlerini ilettiğini belirten Doğan, "Bu partiye kuruluş aşamasında olsun, sonradan olsun katılmam söz konusu değil" diye konuştu.

Eski HDP milletvekili ve Kalkınma Bakanı Müslüm Doğan, eski başbakan Ahmet Davutoğlu'nun kuracağı partide yer alacağı iddialarının doğru olmadığını açıkladı.

Independent Türkçe'den Abdulhakim Günaydın'ın sorularını yanıtlayan Müslüm Doğan, "Çalışmalar içerisinde Sayın Başbakan'ın benden nezaket gereği bir talebi oldu. Bana bir program taslağı sunuldu. Parti programında yer verilmek üzere; Kürt meselesi, insan hakları ve Alevi sorunları konusunda, görüşlerimizi ilettik" dedi.

"Artık siyaset yapmak istemiyorum"

Partiye katılmasının söz konusu olmadığını dile getiren Doğan, "Anadilin doğal bir hak, tartışmasız bir ihtiyaç olduğu orada belirtildi. Alevi inanç ve öğretisi meselesi, özgürlükçü laiklik, ülkenin hızlıca demokratikleşmesi meselesinde de kendimizce uygun bulduğumuz önemli ifadeler parti programına geçmek üzere iletildi. Yani samimi gruplar, kendi eksenlerinde mücadele veriyorlar ve saygı duymak gerekir. Ama bu partinin kuruluş aşamasında olsun, sonradan olsun katılmam söz konusu değildir. Bu tür iddialara üzülüyorum" ifadelerini kullandı.

Müslüm Doğan, artık siyaset yapmak istemediğini ifade etti.

HDP'nin kurucu MYK üyesi olan Müslüm Doğan, 7 Haziran 2015 seçiminde İzmir milletvekili oldu. Yeniden seçime gidilmesi kararının ardından kurulan seçim hükümetinde Kalkınma Bakanı olarak görev yapan Doğan, 24 Haziran 2018 seçiminin sonrasında HDP'den istifa etti.

Güncellenme Tarihi : 5.12.2019 09:09

İLGİLİ HABERLER