Sağlık
  • 4.9.2021 13:18

PCR testi zorunluluğu sonrası İstanbul'daki laboratuvarlarda 6 Eylül hazırlığı

Türkiye salgınla mücadelede yeni bir döneme giriyor. İçişleri Bakanlığı, Sağlık Bakanlığı ve Milli Eğitim Bakanlığı'nın yayınladığı genelgeler ile bundan böyle iki doz aşısını yaptırmamış olanlar, okullar, uçak ya da trenle şehirlerarası yolculuklar, maç, konser gibi toplu alanlara girişte negatif PCR test sonucu göstermek zorunda olacak. Okulların açılmasıyla beraber de eğitim sektöründe çalışan başta öğretmenler olmak üzere tüm personelden haftada iki kez PCR testi istenecek.

İstanbul İl Sağlık Müdürlüğü İl Laboratuvar Koordinatörü Doç. Dr. Cemal Kazezoğlu, 6 Eylül'de başlayacak PCR testi zorunluluğuna 14 laboratuvar ile hazır olduklarını açıkladı.

Doç. Dr. Kazezoğlu, "Aşısı olmayanlarda gerekli olacak PCR testleri için İstanbul'daki laboratuvar ve test kapasitemiz yeterli. 14 laboratuvarımızda günlük 70 bin civarı test çalışabiliyoruz. Özelleri de dahil ettiğimizde İstanbul'da günlük test kapasitesi 120-150 bin bandında. Test sonuç sürelerimiz de ortalama 4-6 saate indi. Dolayısıyla yeni süreçte bir sorun yaşayacağımızı düşünmüyorum" dedi.

Kamuya ait 14 tane laboratuvara toplam 56 hastaneden PCR numunesi getirildiğini vurgulayan Doç. Dr. Kazezoğlu, "Yani sadece bu 14 laboratuvarın bulunduğu hastaneler değil, vatandaşlarımız kendi ikametine en uygun 56 hastaneden istediğine test yaptırmaya gidebilecek. Bu örnekler kuryelerimiz aracılığıyla ana laboratuvarlarımıza taşınıyor. Eğitim personeli olan grup, hastaneye başvurduğunda kimliği ile eğitim personeli olduğunu beyan ettiğinde testini yaptırabilecek" diye konuştu.

Güncellenme Tarihi : 4.9.2021 23:31

İLGİLİ HABERLER