Gündem
  • 31.8.2024 12:43

Pentagon Washington'daki Arap askeri ataşelerini çağırarak İran'ın saldırı gününü söyledi

Pentagon Washington'daki Arap askeri ataşelerini çağırarak İran'ın cevabının iki gün içinde olacağını bildirdi

Lübnan medyası çarşamba günü Pentagon'un Washington'daki Arap ülkelerinin askeri ataşelerini çağırdığını ve onları İran'ın İsrail'e karşı iki veya üç gün içinde vereceği yanıt konusunda bilgilendirdiğini bildirdi.


Lübnanlı MTV haber kanalı, Amerikalı kaynakların tepkinin sınırlı olacağını ve bölgenin topyekün bir savaşa sürüklenmesine yol açmayacağını söylediğini aktardı.

Daha önce Beyaz Saray Ulusal Güvenlik Konseyi sözcüsü John Kirby, İran'ın İsrail'e saldırması durumunda ABD'nin İsrail'i savunmaya kararlı olduğunu belirtmişti.

İran'a mesajımız şuydu ve değişmeyecek: Öncelikle bunu yapmayın. Bu konuyu tırmandırmaya gerek yok, kapsamlı bir bölgesel savaş başlatmaya da gerek yok. İkinci olarak biz hazır olacağız. iş o noktaya gelirse İsrail'i savunun."

İran ile İsrail arasındaki gerilim, İsrail'in Gazze Şeridi'ndeki savaşı sırasında yeni bir boyuta ulaştı. İki ülke arasında yıllarca süren ve İsrail'in görünürdeki saldırısıyla zirveye çıkan gizli savaşın ardından Tahran, geçtiğimiz Nisan ayında İsrail'e insansız hava araçları ve füzelerle benzeri görülmemiş bir saldırı başlattı. Suriye'deki İran konsolosluğu binası, iki İranlı generalin ve diğerlerinin öldürülmesiyle sonuçlandı.

Hamas lideri İsmail Haniye'nin Tahran'da ve Fouad Shukr'un Lübnan'da öldürülmesinden bu yana İsrail'in ve tüm dünyanın gözünün İran'a çevrilmiş olması dikkat çekiyor.

İran Devrim Muhafızları, Haniye'nin ülke topraklarında öldürülmesine "sert" ve "acı verici" bir yanıt sözü verdi .

Güncellenme Tarihi : 31.8.2024 12:48

İLGİLİ HABERLER