Asayiş
  • 27.1.2020 12:10

Pervin Buldan o yalanı bakın nasıl hazırlamış!

KAYNAK : YENİ AKİT

Kurtuluş Tayiz, HDP Eş Başkanı Pervin Buldan'ın ortaya attığı Elazığ depreminin ardından arama motorlarında en çok "Elazığ Kürt mü?" araması yapıldığı yalanının nasıl hazırlandığını yazdı.

Elazığ ve  Malatya’da yaşanan 6,8’lik deprem felaketinin ardından tüm Türkiye bütün olurken milletin dayanışmasını bölmek isteyenler de boş durmadı.

Elazığ'da yaşanan depremin ardından Google’da 'Elazığ Kürt mü' araması yapıldığı yalanını ortaya atan HDP'li Pervin Buldan terör örgütü PKK'nın işine yarayacak bir provokasyona imza attı.

Pervin Buldan attığı tweette "Elazığ Kürt”mü sözcüğü olmuş.Herkes şunu iyi bilsin ki Türküyle,Kürdüyle,Ermeni Süryanisiyle,Lazı,Arabı,Çerkez’iyle bir bütünüz." ifadelerine yer verdi

Akşam gazetesi yazarı Kurtuluş Tayiz “Deprem fırsatçıları” başlıklı bugünkü yazısında Pervin Buldan’ın iddiasının nasıl hazırlandığını aktardı.

İşte Tayiz yazısından o bölüm;

“Elazığ Kürt mü?” provokasyonu

Depremin ardından, PKK ve HDP’li çevrelerden millet arasında etnik nefret uyandırmayı amaçlayan bir algı operasyonu yapıldı. Sözde google’da “Elazığ Kürt mü” yönünde yoğun arama yapıldığı iddiası ortaya atıldı. HDP Eşbaşkanı Pervin Buldan, bu iddia üzerinden kendince Kürtleri Türklere karşı kışkırtmaya çalıştı.

Peki bu operasyon nasıl hazırlandı dersiniz?

İddiayı ilk olarak servise koyan PKK-HDP habitatındaki “Yeni Yaşam” gazetesi oldu. Haber önce “Kürtçü” hesaplar üzerinden dolaşıma sokuldu. Ardından da içeride yabancı menşeili büyük haber siteleri ve CHP yanlısı medya kuruluşlarla gündeme taşındı.

Gerçekte ise iddia şöyle ilerledi: Diyarbakır ve Avrupa’dan depremin ikinci günü aynı elden çıkmışçasına google’dan (Elazığ Kürt mü?) giriş yapılarak bu siyasi operasyona altlık hazırlandı. Sonra da HDP’liler sahneye çıkarak etnik nefret körüklemeye çalıştılar. Oysa bu operasyon, internet ve sosyal medyada her gün rastladığımız türden (FETÖ-PKK-HDP işbirliğiyle hazırlanan) algı operasyonundan biri sadece.”

Güncellenme Tarihi : 27.1.2020 12:11

İLGİLİ HABERLER