Gündem
  • 22.1.2020 23:57

Peş peşe şiddetli depremler!

Peş peşe depremler! Manisa, İstanbul, Bursa ve İzmir, Aydın,Tekirdağ! Yıkılan evler var

Manisa'da Akhisar merkezli 5,4 büyüklüğünde depremden yaklaşık 3 dakika sonra 4,4 büyüklüğünde bir deprem daha meydana geldi. Peş peşe yaşanan depremler İzmir, İstanbul ve Bursa, Aydın ve Tekirdağ'da da hissedildi.

Manisa’nın Akhisar ilçesinde saat 22.22’de 5,4 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi.

 Manisa'nın Akhisar ilçesinde meydana gelen 5,4 büyüklüğündeki deprem İstanbul'da da hissedildi.

Manisa'nın Akhisar ilçesinde saat 22.22'de 5,4 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Kandilli Rasathanesi depremin 8,5 kilometre derinlikte gerçekleştiğini açıkladı. Deprem İstanbul'da da hissedildi.

Afad:"Manisa'nın Akhisar ilçesinde meydana gelen 5,4 büyüklüğündeki deprem sonrası, an itibariyle, can kaybı ve yaralanmanın bulunmadığı bilgisi alınmıştır. "

Manisa beşik gibi sallanmaya devam ediyor

MANİSA BEŞİK GİBİ SALLANMAYA DEVAM EDİYOR

 Manisa'nın Akhisar ilçesinde meydana gelen 5.4 büyüklüğündeki deprem sonrası bir saat içinde 15 sarsıntı daha meydana geldi.

Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsünden alınan bilgiye göre, saat 22.22'de merkez üssü Manisa'nın Akhisar ilçesi olan 5.4 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. Deprem yerin 8.5 kilometre derinliğinde kaydedildi. Aydın, İzmir, Denizli, Kütahya, Bursa, Yalova ve İstanbul olmak üzere birçok şehirde de hissedilen depremden 3 dakika sonra yine merkez üssü Musalar olan 4.4 şiddetinde artçı sarsıntı yaşandı. İlk depremin ardından bir saat içinde 15 sarsıntının daha meydana geldiği öğrenildi. Sarsıntıların Akhisar ve Kırkağaç ilçelerinde meydana geldiği bildirildi.

Saat 22.22'de merkez üssü Akhisar Musalar olan 5.4 büyüklüğündeki depremin ardından 22.25'de merkez üssü Akhisar Musalar olan 4.4, saat 22.27'de merkez üssü Akhisar Musalar olan 2.1, saat 22.28'de merkez üssü Akhisar Karaborklu olan 2.8, saat 22.34'de merkez üssü AQkhisar Musalar olan 3.7, saat 22.40'da merkez üssü Karaborklu olan 2.7, saat 22.41'de merkez üssü Musalar olan 2.9, saat 22.43'de merkez üssü Kırkağaç Karakurt olan 4.2, saat 22.50'de merkez üssü Akhisar Gökçeahmet olan 3.5, saat 22.57'de merkez üssü Akhisar Karaköy olan 3.7, saat 23.00'da merkez üssü Akhisar Kadıdağı olan 3.4, saat 23.03'de merkez üssü Akhisar Musalar olan 2.5, saat 23.14'de merkez üssü Akhisar Karaborklu olan 3.3 şiddetinde, saat 23. 15'de merkez üssü Kırkağaç İlyaslar olan 3.0 ve saat 23.20'de merkez üssü Akhisar Musalar olan 3.7 büyüklüğünde sarsıntı meydana geldi.

Manisa'daki deprem Tekirdağ'da da hissedildi

 Manisa'nın Akhisar ilçesinde meydana gelen 5,4 büyüklüğündeki deprem Tekirdağ'da da hissedildi.
Manisa'nın Akhisar İlçesinde saat 22.22'de meydana gelen 5,4 büyüklüğündeki deprem Tekirdağ'da da hissedildi. Deprem kentte kısa süreliğine paniğe neden oldu.

Manisa'daki depremler Aydın'da da hissedildi

 Ege Bölgesi'nde öğleden sonra saat 22:28'ye kadar 17 ayrı deprem meydana geldi. Genellikle Manisa merkezli olarak meydana gelen depremler Aydın'da da hissedildi. Bu arada Aydın'da iki ayrı deprem meydana geldi.

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı Deprem Dairesi Başkanlığından (AFAD) alınan bilgiye göre, saat 22:20'de Manisa Akhisar merkezli 4,4 şiddetinde 22:15 şiddetinde 22:5'te de 5,6 şiddetinde deprem meydana geldi. Her iki deprem Aydın'da da hissedilirken özellikle yüksek binalarda deprem daha şiddetli hissedildi.
Bu arada Aydın Efeler ilçe merkezinde de akşam saatlerinde 19:49 Efeler Emirdoğan mahallesinde 3,5 şiddetinde, 20:11'de yine Efeler ilçesine bağlı Yukarıkayacık mahallesinde 1,2 şidetinde, 20:33 ve 21:38'de Ege Denizi'nde deprem meydana geldi.
Depremler Manisa'nın yanı sıra Aydın'da da paniğe neden oldu.

HALK PANİKTEN SOKAĞA FIRLADI

Manisa’nın Akhisar ilçesinde meydana gelen 5.4 büyüklüğündeki deprem sonrası vatandaşlar korkuyla sokağa fırladı.

Depremin şokunu atlatamayan vatandaşlar evlerine girmeye korkarken, deprem anı güvenlik kameralarına da yansıdı.

Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsünden alınan bilgiye göre, saat 22.22'de merkez üssü Manisa'nın Akhisar ilçesi olan 5.4 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. Deprem yerin 8.5 kilometre derinliğinde kaydedildi. Deprem Aydın, İzmir, Denizli, Kütahya ve İstanbul olmak üzere birçok şehirde de hissedildi. Depremin merkez üssü olan Akhisar'da ise vatandaşlar büyük panik yaşadı. Akhisar'a bağlı Selçikli köyünde bazı metruk evlerin yıkıldığı bilgisi alınırken ekiplerin yola çıktığı öğrenildi. Gördes'in Karayağcı Mahallesi'nde de bir metruk evin yıkıldığı bilgisi alındı. Manisa Valisi Ahmet Deniz ilk gelen bilgilere göre depremde can kaybı veya yaralı olmadığını ifade etti.

Deprem anında büyük bir panikle sokağa fırlayan vatandaşlar evlerine dönmeye korkarken, deprem anı bazı işyerlerinin güvenlik kameralarına yansıdı.

YIKILAN EVLER VAR

Akhisar Belediye Başkanı Dutlulu: "Şehir merkezinde ciddi sıkıntı yok, yıkılmış bina haberi de gelmedi. Musalar köyüne ulaşmaya çalışıyoruz. Çeltikçi Mahallesi'nde birkaç evin yıkıldığı bilgisi var, yaralı yok"

AFAD'DAN AÇIKLAMA

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD), Manisa'nın Akhisar ilçesinde meydana gelen 5,4 büyüklüğündeki deprem sonrası can kaybı ve yaralanma bulunmadığı bilgisinin alındığını bildirdi.

AFAD'ın Twitter hesabından Manisa'daki depreme ilişkin açıklama yapıldı.

Açıklamada, "Manisa’nın Akhisar ilçesinde meydana gelen 5,4 büyüklüğündeki deprem sonrası, an itibarıyla can kaybı ve yaralanmanın bulunmadığı bilgisi alınmıştır. Gelişmeleri takip ediyoruz." ifadelerine yer verildi.

İSTANBUL VALİLİĞİ'NDEN AÇIKLAMA

İstanbul Valiliğinden, Manisa Akhisar'da meydana gelen ve İstanbul'da da hissedilen depreme ilişkin yapılan açıklamada, "Deprem İstanbul'da da hissedilmiştir. Deprem kaynaklı herhangi bir olumsuzluk bildirilmemiştir" denildi.

İstanbul Valiliği, Manisa Akhisar'da meydana gelen ve İstanbul'da da hissedilen 5.4 büyüklüğündeki depreme ilişkin açıklamada bulundu. Resmi sosyal medya hesabı üzerinden yapılan yazılı açıklamada, "AFAD Başkanlığından alınan bilgiye göre saat 22.22'de Manisa Akhisar merkezli 5.4 büyüklüğünde bir deprem meydana gelmiştir. Deprem İstanbul'da da hissedilmiştir. Deprem kaynaklı herhangi bir olumsuzluk bildirilmemiştir. İstanbulumuza ve tüm illerimize geçmiş olsun" denildi.

Güncellenme Tarihi : 23.1.2020 00:17

İLGİLİ HABERLER