Dünya
  • 19.10.2019 10:00

Pislik senatör Lindsey Graham Teröristbaşı ile görüştü

Amerika'nın Türk düşmanı pislik senatörü Lindsey Graham, YPG'nin başı terörist ile görüştü..
Ülkemize geldiğinde Türkiye'ye övgüler düzen Lindsey Graham, YPG ve PKK'nın terörist öngütler olduğunu ve Kürtlerden ayrı olduklarını söylemişti.

Bu sözlerden sonra ülkesine giden namert senatör, YPG ve PKK'nın hamisi kesildi..

ABD’li Cumhuriyetçi Senatör Lindsey Graham, Demokratik Suriye Güçleri (DSG)'nin başı terörist Mazlum Kobani olarak tanınan Mazlum Abdi ile konuştuğunu duyurdu.

Mazlum Abdi, Trump yönetiminin şiddeti durdurma çabalarını takdir ediyor” dedi.

“Mazlum, ateşkesin tutulması konusunda endişeli ve Ankara’nın Kürtlere yönelik etnik temizlik amacını asla kabul etmeyeceklerini vurguladı” diyen Graham, şu ifadeleri kullandı:

“Kürtler için tampon bölge kabul edilebilir ancak yüz binlerce kişiyi yerinden eden askeri işgal güvenli bir bölge değil. Bu etnik temizliktir.

Umarım tüm tarafların kazanacağı bir duruma ulaşabiliriz. Ama Mazlum'un endişelerini paylaşıyorum. Ayrıca, Kongre’nin Kürtlerin durumuyla ilgileneceğini söyledim.”

Dün ABD Başkan Yardımcısı Mike Pence ve ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo'nun Ankara'daki temasları sonrasında varılan anlaşma ile Türkiye Rojava’da DSG'ye yönelik operasyonunu beş gün boyunca durdurma kararı almıştı.

Anlaşma uyarınca 120 saat içerisinde DSG, sınırdan 20 mil yani 32 kilometre güneye çekilecek. Ayrıca YPG'nin silahları toplanacak ve bölgede kurulacak güvenli bölge öncelikli olarak Türk Silahlı Kuvvetleri'nin kontrolünde olacak.

Mazlum Abdi, Türkiye ile ABD arasında varılan anlaşma hakkında, "Ateşkes çatışmaların sürdüğü iki bölge Gire Spi ve Sere Kaniye içindir. Biz bu şekliyle kabul ediyoruz. Diğer bölgeler için henüz tartışma yoktur" demişti. Ancak Türkiye “güvenli bölgenin” Fırat’ın doğusundan Irak sınırına kadar kapsadığını açıkladı.

Güncellenme Tarihi : 19.10.2019 09:04

İLGİLİ HABERLER