Gündem
  • 19.7.2019 11:19

PKK hedefleri yerle bir edildi

Karacak'ta PKK hedefleri yerle bir edildi

Irak'ın kuzeyindeki Hakurk'ta devam eden Pençe Harekatı ile koordineli olarak, Karacak bölgesine dün gece düzenlenen geniş kapsamlı hava harekatı ile PKK'lı teröristlere ait çok sayıda hedef yerle bir edildi. Teröristlere ait silah mevzii, barınak, sığınak ve mağaralardan oluşan çok sayıda hedefin imha edildiği bu harekatta büyük oranda yerli ve milli mühimmat ile İHA'lar da kullanıldı.

Terör örgütü PKK hedeflerine hava operasyonu düzenlendi.

Milli Savunma Bakanlığından yapılan açıklamada, komandoların Pençe Harekatıyla teröristlerin inlerine girmeyi sürdürdüğü, hava harekatlarıyla da sınır ötesindeki terör hedeflerinin tek tek vurulmaya devam ettiği belirtildi.

Açıklamada, "Irak kuzeyinden halkımıza ve güvenlik güçlerimize yönelik terör saldırılarını bertaraf etmek ve hudut güvenliğimizi sağlamak maksadıyla, halihazırda devam etmekte olan Pençe Harekatı ile koordineli olarak, uluslararası hukuktan doğan haklarımız doğrultusunda,Irak kuzeyinde bulunan ve teröristler tarafından üs olarak kullanılan Karacak bölgesine dün gece geniş kapsamlı bir hava harekatı icra edilmiştir" ifadeleri kullandı.

Yerli mühimmat ve İHA'lar da kullandı

Teröristlere ait silah mevzii, barınak, sığınak ve mağaralardan oluşan çok sayıda hedefin imha edildiği bu harekatta büyük oranda yerli ve milli mühimmat ile İHA'larımızın da kullanıldığı belirtildi.

Harekatta, sadece teröristlere ait tesisler hedef alındığının, sivil halkın zarar görmemesi için azami gayret sarf edildiğini altı çizildi.

Terörle mücadelenin en son terörist etkisiz hale getirilinceye kadar artan azim ve kararlılıkla devam edeceği, şehitlerimizin kanının yerde kalmayacağı vurgulandı.

Güncellenme Tarihi : 19.7.2019 10:20

İLGİLİ HABERLER