Gündem
  • 22.2.2020 22:27

PKK’nın siyasi partiside eşbaşkan değişiyor işte yeni isim

Terör örgütü PKK’nın siyasi temsilcisi HDP yarın kongreye gidiyor. Kongrede Eşbaşkan Sezai Temelli’nin yerine Mardin Milletvekili Mithat Sancar'ın aday gösterilmesinin kararlaştırdığı öğrenildi.

Terör örgütü PKK’nın HDP'nin yarın yapılacak 4. Olağan Büyük Kongresi'nde, eşbaşkanlık değişimine gidilmesi bekleniyor.

HDP'nin parti yönetim adaylarının belirlendiği Mutabakat Komisyonu, mevcut eşbaşkan Sezai Temelli yerine TBMM Başkanvekili ve Mardin Milletvekili Mithat Sancar'ın aday gösterilmesinin kararlaştırdığı öğrenildi.

Pervin Buldan ise bir dönem daha eşbaşkanlık görevini sürdürecek.

HDP'yi bir sonraki seçime taşıyacak olan yönetim kadrosunun belirleneceği kongrede parti yönetiminin yanı sıra, yeni döneme ilişkin politika hedefleri de belirlenecek.

HDP kulislerinde son ana kadar mevcut eşbaşkanlar Pervin Buldan ve Sezai Temelli'nin yeniden eşbaşkanlığa aday gösterileceği konuşuluyordu.

Acak gerek PM, gerekse eşbaşkanlık konusunda son karar verici olan HDP Mutabakat Komisyonu, yapılan değerlendirmeler sonrasında Sancar'ın aday gösterilmesini kararlaştırdı. Bu çerçevede Buldan ve Sancar'ın eşbaşkan adayı gösterilmesi bekleniyor.

Öte yandan, HDP tüzüğüne göre iki dönem üst üste görev yapanlar yeniden PM'ye aday olamayacağı için PM'deki en az 25 isim liste dışında kalacak.

3 partiye davet yok

HDP yönetimi kongreye, yurt içi ve yurt dışından çok sayıda kişi ve kurumu davet etti.

Ancak HDP'yi kongrelerine davet etmeyen AK Parti, MHP ve BBP davet edilmezken, İYİ Parti ve Gelecek Partisi de davetli listesinde yer aldı.

Ayrıca, çok sayıda sendika, demokratik kitle örgütü, sanatçı, yazar ve akademisyene de davetiye gönderildi. Kongrede, eşbaşkanlar dışında konuşmak isteyen davetlilere de söz verilecek.

Güncellenme Tarihi : 22.2.2020 22:28

İLGİLİ HABERLER