Asayiş
  • 2.12.2019 12:33

PKK'den Yıldız Ana'ya kızıyla ilgili şok haber

PKK’dan Yıldız Ana’ya "Kızın öldü" yalanı
16 yaşında dağa kaçırılan kızı Yasemin için Diyarbakır HDP il binası önünde PKK’nın tehditlerine rağmen nöbet tutan cesur yürek ana Yıldız Ballı’ya PKK‘nın kızı için ‘’Öldü’’ dediği, çatışmanın yalan olduğu ortaya çıktı. İstihbarat birimleri yaptığı çalışmada, PKK’nın Yasemin için "Karakol eyleminde 6 asker ile öldü" dediği açıklamada ne öyle bir karakol, ne öyle bir çatışma ne de 6 askerin şehit olmadığını tespit etti.

Çocuklarının terör örgütünün elinden kurtarılması için HDP Diyarbakır İl Başkanlığı önünde oturma eylemi yapan 57 anneden biri olan ve örgütün tehditlerine rağmen eylemini sürdüren cesur yürekli annelerden Yıldız Ballı’ya PKK’nın yalan söylediği ortaya çıktı.

91 gün önce HDP önünde annelerin başlattığı eylemi öğrenen anne Yıldız Ballı, 2014 yılında İstanbul'da bir tekstil fabrikasına çalışmaya giden ve 16 yaşındayken kaçırılan Yasemin Ballı için eylemin 17’nci günü Konya’dan Diyarbakır'a gelerek HDP il binası önünde oturma eylemine katıldı.

ÖRĞÜT YASEMİNİ İŞYERİNDE KAÇIRDI

Ağrı'da yaşayan Zilkif- Yıldız Ballı çifti, 2005 yılında çocuklarıyla birlikte İstanbul'a yerleşti. Maddi durumu iyi olmadığı için çocuklarını okutamayan 6 çocuklu çiftin o dönem 16 yaşında olan en büyük kızları Yasemin, 2014 yılında İstanbul'da tekstil atölyesinde çalışmaya başladı.
Sabah "İşe gidiyorum" diyerek evden ayrılan Yasemin bir süre sonra telefonla aradığı ağabeyine "Terör örgütü beni kaçırıyor. Yardım et ağabey" dedikten sonra bir daha kendisinden haber alınamadı.

Aile yaptığı araştırmada kızlarının aynı iş yerinde çalışan bir başka kişiyle birlikte kaçırılarak dağa götürüldüğünü öğrendi.

Aile olaydan sonra Konya’ya dönerek burada yaşamaya başladı. Ballı ailesi, sürekli polis ve jandarma ile temas kurup, kızlarının geri döneceği günü beklerken 2 ay önce tesadüfen Yasemin’in resmini internet sitelerinde gördü. Ballı ailesi terör örgütünün kızları için (1 Ocak 2018’de Şırnak Uludere’deki karakol eyleminde 6 askerle birlikte öldü) duyurusu ile karşılaştı.

SİZDEN KORKUMUYORUM, KIZIMI DİRİ YADA ÖLÜ TESLİM EDİN

Diyarbakır’a giderek annelerin eylemine katılan anne Yıldız Ballı’nın "Madem kızım öldü. Karayılan kızımın öldüğünü söylüyorsun. Kızımın cenazesinin nerede olduğunu söyle." diyerek PKK ve elebaşısı Murat Karayılan’a meydan okudu.

Cesur yürekli anne Yıldız Ballı kızının öldüğüne inanmadığını söyleyerek yaptığı bu açıklamalar üzerine örgüt tarafından sesli ve yazılı mesajlarla tehdit edildi Buna rağmen eylemini sürdürürken Kandil’in söylediği kara yalan ortaya çıktı.

KARA YALAN

İstihbarat birimlerinin Yasemin Ballı ile ilgili yaptığı ve kısa süre önce sonuçlanan çalışmasının detayları ortaya çıktı.

İstihbarat birimleri yaptıkları çalışmada terör örgütünün "1 Ocak günü Şırnak’ın Uludere içesine bağlı Gıre Sinek Karakokuna yönelik güçlerimiz bir eylem gerçekleştirdi.. Bu eylem sırasında yaşanan çatışma sonucunda 6 düşman askeri ölürken Dicle Fırat kod adlı Yasemin Ballı kahramanca savaşarak şehit düştü" açıklamasının yalan olduğunu tespit etti.

ÖZEL EKİP ÇALIŞMA YAPTI

İstihbarat biriminden oluşturulan 6 kişilik özel bir ekip Şırnak Valiliği ve Cumhuriyet Başsavcılığı, İl Jandarma – Jandarma Komando Tugay komutanlığı – Emniyet Müdürlüğü ile Uludere İlçe Savcılığı, Kaymakamlık - İlçe Jandarma Komutanlığı ile MİT ve UYAP üzerinde yaptıkları çalışmada PKK’nın iddia ettiği gibi Şırnak’ın Uludere ilçesindeki söz konusu o tepede ne öyle bir karakol ne de o tarihlerde Irak sınırı olan o bölgede hiçbir operasyon veya çatışmanın olmadığı, dolayısıyla örgütün "6 asker öldü" iddiası gibi Zilkif - Yıldız Ballı çiftinin kızları Dicle Fırat Kod adlı Yasemin Ballı‘nın ölümünün de yalan olduğunu ortaya çıkardı.

Güncellenme Tarihi : 2.12.2019 12:37

İLGİLİ HABERLER