Asayiş
  • 11.9.2019 11:59

PKK'lılar 17 yaşındaki genci dağa böyle kaçırdı

PKK'lıların 17 yaşındaki genci dağa kaçırdığı anlar

HDP Diyarbakır İl Başkanlığı önünde oturma eylemi başlatan ikinci anne olan Fevziye Çetinkaya’nın 17 yaşındaki oğlu Süleyman Çetinkaya'nın dağa kaçırılma görüntülerine Yeni Şafak ulaştı. Çetinkaya'nın ailesinin yanından ayrıldıktan sonra görüntülü görüşme yaptığı kişinin PKK'lı Süleyman Kızıltepe olduğu tespit edildi. Fiziki takip sonucunda ise Çetinkaya'nın PKK'lı terörist Kızıltepe tarafından Suriye'ye geçirildiği ve dağa kaçırıldığı ortaya çıktı.

Süleyman Çetinkaya'nın PKK'lı terörist ile görüntülü konuşma yaparken güvenlik kameralarına yansıyan görüntüleri.

Diyarbakır'da Fevziye Çetinkaya’nın oğlu Süleyman Çetinkaya'nın HDP'lilerin yardımıyla dağa kaçırıldığı görüntüler ortaya çıktı.

HDP'li vekillerin, trollerin, bazı sanatçıların tiyatro diyerek alay ettiği ve önemsizleştirmeye çalıştıkları yaklaşık 2 haftadır devam eden eylemin ciddiyeti su yüzüne çıktı.

Fevziye Çetinkaya'nın yolunu gözlediği 17 yaşındaki evladı Süleyman Çetinkaya 30 Ağustos tarihinde spora gidiyorum diye ayrılmasının ardından bir daha haber alınamamıştı. Görüntülerde Çetinkaya'nın ailesinin yanından ayrıldıktan sonra otogara giderek Mardin otobüsüne bindiği görülüyor. Otogara giriş yaparken görüntülü görüşme yaptığı tespit edilen Çetinkaya'nın görüntülü görüşme yaptığı kişinin tespiti için çalışma başlatan güvenlik güçleri şahsın 38 yaşındaki PKK'dan suç kaydı bulunan Süleyman Kızıltepe olduğunu tespit etti.

PKK'lı terörist tarafından dağa kaçırıldı

Fiziki takip sonrasında Çetinkaya'nın Mardin'e gittiği ve Süleyman Kızıltepe ile buluştuğu anlaşıldı. Ardından cep telefonunu kapatan Çetinkaya, PKK'lı Kızıltepe tarafından Suriye'ye geçirilerek dağa kaçırıldı.

YENİ ŞAFAK

Güncellenme Tarihi : 11.9.2019 10:27

İLGİLİ HABERLER