Gündem
  • 2.12.2020 22:54

PKK'nın 20 yıllık arşivi ele geçirildi.. Destek veren işadamları yakalandı

 PKK'nın 20 yıllık arşivi ele geçirildi!... Diyarbakır’ın Lice İlçesinde 3 Ekim’de düzenlenen hava harekâtında üç korumasıyla öldürülen PKK’nın sözde Amed Eyaleti Özel Güç sorumlusu Doktor Amara kod adlı Müzeyyen Aydınlı’nın üzerinde ve barındığı sığınakta terör örgütü PKK’nın 20 yıllık arşivi ele geçirildi.

Dijital ortamda muhafaza edilen ve şifreleri istihbarat birimlerince kırılan arşivden kamu kurum ve kuruluşlarına ait yerleşke krokileri, bölgede görev alan üst düzey bürokratlar, terör örgütüne lojistik ve eleman temini sağlayan işbirlikçilerin tek tek isimleri çıktı. Arşivdeki 40 kişi düzenlene son dakika operasyonuyla yakalandı!

Lice İlçesinin Yalımlı Köyü Horsel Mezrasında 3 Ekim günü insansız hava aracıyla görüntüleri alınan dört teröriste yönelik aynı gün F-16'lar nokta hava harekatı gerçekleştirdi. Operasyonda biri kırmızı listede olan toplam 4 terörist etkisiz hale getirilirken bulundukları mağara ve üzerlerinden çıkan ve şifresi kırılan dijital meteryallerin içinden PKK'nın 20 yıllık arşivi çıktı. Terör örgütüne ait flaş belleğin içerisindeki arşivde daha önce yapılan saldırı ve eylemler ile bundan sonra planlanan saldırı ve hedefteki kişi ve binalarla ilgili çok çarpıcı bilgilerin yer aldığı belirtildi.

PKK'NIN 20 YILLIK ARŞİVİ ELE GEÇİRİLDİ

Yapılan operasyonda İçişleri Bakanlığının en çok aranan azılı teröristler listesinin 10 Milyonluk Kırmızı kategorisinde yer alan Doktor Amara kod adlı Müzeyyen Aydınlı ile üç koruması öldürüldü. Teröristlerin üzerinden ve barındıkları yer altı sığınağında jelikan bidonlar içerisinde harici hard disk ve USB hafıza kartları ele geçirildi. Disk ve hafıza kartlarının içerisinden terörist PKK'nın 20 yıllık geçmiş ve gelecek saldırı plan ve krokilerinin olduğu bir arşiv çıktı.

ŞİFRESİ KIRILDI

Sözde Amed Eyaleti Özel Güç suikast birimi sorumlusu Müzeyyen Aydınlı'ya ait hard disk ve hafıza kartlarının şifrelerini istihbarat birimleri büyük titizlikle uzun uğraşlar sonucu kırdı. Terör örgütünün 20 yıllık arşivinde çok gizli ve önemli bilgi ve belgelere ulaşıldı. Arşivin detayları terör örgütünü eylemlerine dair çok sayıda ipucu verdi.

ŞİFRESİ KIRILDI

Sözde Amed Eyaleti Özel Güç suikast birimi sorumlusu Müzeyyen Aydınlı'ya ait hard disk ve hafıza kartlarının şifrelerini istihbarat birimleri büyük titizlikle uzun uğraşlar sonucu kırdı. Terör örgütünün 20 yıllık arşivinde çok gizli ve önemli bilgi ve belgelere ulaşıldı. Arşivin detayları terör örgütünü eylemlerine dair çok sayıda ipucu verdi.

SON DAKİKA PKK ARŞİVİNDEKİ "SİVİLLER" DOSYASINDA UYUYAN HÜCRELER DEŞİFRE OLDU

Arşivdeki "Siviller" adı verilen klasörde terör örgütü PKK'nın şehir merkezlerindeki suikast, sabotaj gibi saldırılarını organize eden ve uyuyan hücre olarak bilinen YPS yapılanmasında yer alan teröristlerin isim listesi çıktı. Bu kişilerin kırsal alanda kısa süreli silah ve bomba eğitimi aldıktan sonra tekrar ikamet ettikleri şehirlere gelerek örgütten eylem talimatı bekledikleri ortaya çıktı.

ŞEHİRLERDE TALİMAT BEKLEYEN ÇOĞU MEMUR 147 İSİM DEŞİFRE OLDU!

Son dakika operasyonu kapsamında isimleri ve yerleri deşifre olan teröristler arasında iki hemşire, bir anestezi teknikeri, bir avukat ve halen görevde olan bazı kamu görevlileri olmak üzere 147 isim tespit edildi. Yakalanan bu kişiler tutuklanıp cezaevine gönderildi.

PKK'YA DESTEK VEREN 17 İŞ ADAMI VE MÜTEAHHİT DE TESPİT EDİLDİ

Aynı harddisk içindeki bir başka klasörde ise terör örgütü PKK'ya finansal destek sağlayan müteahhit ve işadamlarından oluşan 17 kişi tespit edildi. Bu kişiler hakkında da adli işlem yapıldı. Lice'ye bağlı köy ve mezralarda da terör örgütüne eleman ve lojistik temin eden işbirlikçilerin de isimleri, örgütte hangi teröriste bağlı olarak çalıştıkları ve cep telefonlarını içeren ayrıntılı bilgiler ele geçirildi. Bu kişilere yönelik de operasyonlar yapıldı.



 

Güncellenme Tarihi : 3.12.2020 23:10

İLGİLİ HABERLER