Gündem
  • 11.9.2020 20:56

PKK'yı Kuzey Irak'ta peşmerge korkusu sardı

Kandil, Harkurk ve Zap bölgelerinde Kürt köylerine el koyan PKK'lılar buraları resmen işgal etti. Bununla kalmayan hainler Şengal bölgesini de ele geçirmeye kalkınca gerilim zirveye çıktı.
Şengal'deki yeni yaptıkları merkezin Türk SİHA'ları tarafından vurulmasından Barzani yönetimini sorumlu tutan PKK, peşmergeleri Türkiye'ye casusluk yapmakla suçladı.
Türkiye ardından nokta operasyonları ile PKK'nın liderlerini hedef aldı. sonra da Kaplan/Pençe harekatıyla PKK'yı Kürt bölgesinden barınamaz hale getirdi.
Bu gelişmelerden sonra Neçirvan Barzani'nin Ankara'ya gelmesi ve Baba Barzani'nin PKK'yı hedef alan sözleri PKK'lılar arasında paniğe neden oldu.
PKK elebaşıları TSK ile Barzani'ye bağlı Kürt peşmergelerin kendilerine birlikte operasyon yapmasından endişelendi..

Terör örgütünü şimdi de Peşmerge korkusu sardı

Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY) Başkanı Neçirvan Barzani’nin Türkiye ziyareti sonrası yaptığı “PKK ile ortak mücadele başta olmak üzere ikili ilişkileri ele aldık” açıklaması üzerine terör örgütü PKK'yı Peşmerge korkusu sardı.

Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY) Başkanı Neçirvan Barzani’nin Türkiye ziyareti terör örgütü PKK’da Peşmerge korkusu başlattı. Türk Silahlı Kuvvetleri, Irak’ın kuzeyindeki ‘Pençe-Kaplan’ operasyonlarıyla Metina, Gare, Zap, Avaşin, Hakurk, Kandil ve Süleymaniye bölgelerindeki teröristleri etkisiz hale getirmeye devam ediyor. 320 teröristini kaybeden ve kaçacak delik arayan terör örgütünü, Barzani’nin Türkiye ziyareti sonrası yaptığı “PKK ile ortak mücadele başta olmak üzere ikili ilişkileri ele aldık” açıklaması üzerine bu kez de Peşmerge korkusu sardı. Terör örgütü ile anlaşmazlık yaşayan Mesut Barzani liderliğindeki KDP de, halkın PKK nedeniyle ağır insani ve maddi bedeller ödediğini belirterek, bölgeyi boşaltmasını istedi.

Hem endişe hem tehdit

Peşmergenin kendilerine karşı operasyon yapmasından endişe duyan terör örgütünün elebaşlarından sözde KCK Yürütme Konseyi Eşbaşkanı Bese Hozat, KDP yönetimini suçlayarak “KDP, Türk devletinin yanında yer alarak işgallerini meşrulaştırıyor. Peşmerge gerillaya karşı savaşırsa, bu savaş PKK ve düşmanın savaşı olur. KDP, Türkiye ile birlikte Kürt halkının soykırımının önünde engel olarak gördükleri PKK’yı yok etmek istiyorlar” sözlerini sarf etti.



 

Güncellenme Tarihi : 11.9.2020 21:10

İLGİLİ HABERLER