Spor
  • 9.5.2024 09:27

Real Madrid Bayern Münih maçında büyük hakem skandalı

“Son derece tuhaf ve şüpheli. Hakem de Ligt'in şutu atmadan önce düdük çaldı, dolayısıyla VAR artık müdahale edemiyor. Hakem bunun kendi hatası olduğunu söyledi.  Hepimiz Almanya finali istiyorduk. Polonyalı hakemler dışında herkes!”

Şampiyonlar Ligi finalinde Borussia Dortmund'un finaldeki rakibi Real Madrid oldu. Bernabeu'da Bayern Münih karşısında 88. dakikaya geride giren İspanyol devi, 2 dakikada bulduğu iki golle adını finale yazdırdı. 90+13. dakikada yaşanan ofsayt pozisyonu ise maça damga vurdu. Bayern Münih cephesi maçın ardından karara büyük tepki gösterdi.


UEFA Şampiyonlar Ligi'nde Wembley'de oynanacak finalin ikinci takımı Real Madrid oldu. 2-2'nin rövanşında Santiago Bernabeu'da Bayern Münih'i konuk eden İspanyol devi, 88 ve 90+1'de bulduğu Joselu ile bulduğu gollerle yine tarihi bir geri dönüşe imza attı ve adını finale yazdırdı.

Bayern Münih'in tek golünü 68. dakikada Alphonso Davies kaydetti.

OFSAYT TARTIŞMASI! 90+13'TE BAYERN GOLÜ BULDU AMA...

Real Madrid'in 90+1'de Joselu ile bulduğu golda ofsayt bayrağı kalktı. VAR incelemesinin ardından gol kararı çıktı ve Bernabeu yıkıldı.

Kalan bölümde Bayern Münih maçı uzatmaya götürmek için gol aradı. Hakem Marciniak 9 dakika olarak işaret ettiği uzatmayı VAR incelemesi ve oyunun sakatlık sebebiyle durmasından dolayı uzattı. 90+13. dakika oynanırken Pavlovic'in ceza alanına uzun gönderdiği topta savunma arkasına sarkan iki Bayernli oyuncudan Mazraoui kafayla indirdi, topu takip eden Müller kafayla penaltı noktasına doğru topu yolladı, orada gol arayan De Ligt dönerek vurdu ve top ağlara gitti.

Mazraoui'nin kafayla indirmesinin ardından ofsayt bayrağı kalktı ve maçın Polonyalı hakemi Szymon Marciniak, Müller topa dokunmadan düdüğünü çaldı. De Ligt topa vurduğu sırada Real Madrid savunması ve kaleci Lunin düdük sebebiyle hareketsiz kaldı.

Topun ağlara gitmesinin ardından Bayern Münih oyuncuları ve teknik heyet maçın hakemine yoğun şekilde itiraz etti ancak top oyundayken düdük çaldığı için VAR incelemesi yapılamadı ve gol geçersiz sayıldı.

"UTANÇ VERİCİ! YAN HAKEM BANA 'HATA YAPTIM, ÖZÜR DİLERİM' DEDİ"

Maçın ardından pozisyonla ilgili konuşan Matthijs De Ligt; "Sanırım hepimiz kuralları biliyoruz. Eğer ofsayt net değilse, oyuna devam etmek zorundasınız. Kural bu. Yaşananı utanç verici bir rezalet olarak görüyorum. Joselu'nun attığı gol de neredeyse ofsayttı ve bayrak golden sonra kalktı. Biz neden devam edemedik? Yan hakem benden özür diledi ve hata yaptığını söyledi." dedi.

Bayern Münih teknik direktörü Thomas Tuchel ise konuyla ilgili; "Tam bir felaket. Kurallar ihlal edildi. O pozisyon sonuna kadar oynanmalıydı çünkü kural bu. Yan hakem bir hata yaptı ve orta hakem de ikinci hatayı yaptı. Real Madrid'in bu geri dönüşlerini nasıl açıklarım? Hakemlerin bunlarda etkisi var." diye konuştu.

ALMAN GAZETELERİ SKANDAL SAHNE DİYE VERDİ

BİLD ŞÖYLE YAZDI

Ne oldu?

Kimmich'ten uzun top. Mendy, Mazraoui ile hava düellosunda. Müller onu takip ediyor. Top, dönüşte sözde ekolayzırı atan de Ligt'in ayaklarının dibine düşüyor. Ancak atış anında Marciniak düdüğünü çaldı. Ofsaytta? Asistan Listkiewicz bayrağı kaldırdı. Hakem durumun devam etmesine izin vermek yerine Bayern'i eşitleme ve böylece oyunu uzatma şansından mahrum ediyor. Ne skandal!

Münih'ten vahşi protestolar. De Ligt, Marciniak'a hücum ediyor. Tuchel de kendinden geçmiş durumda ve görünüşe göre bağırıyor: "Ofsayt yok!" Yardımcıları ve yedekleri de ağaçta. Müller aptal gibi şikayet ediyor.

Matthijs de Ligt (24): “Bunun inanılmaz olduğunu düşünüyorum. Ofsayt olsa bile oynamaya devam etmeniz gereken kuralları biz koyuyoruz. Bunu anlamadım. Özür diledi ama bunun bize faydası yok. Fark budur. Real Madrid'de hakemin her zaman yanlarında olduğunu söylemek istemiyorum ama bugün farkı yaratan bu."

Spor direktörü Max Eberl (50): “Son derece tuhaf ve şüpheli. Hakem de Ligt'in şutu atmadan önce düdük çaldı, dolayısıyla VAR artık müdahale edemiyor. Hakem bunun kendi hatası olduğunu söyledi. Bundan bir bok satın alamayız! Hepimiz Almanya finali istiyorduk. Polonyalı hakemler dışında herkes!”

DAZN'den antrenör Thomas Tuchel (50): “Sondaki sahne pastanın üzerindeki kiraz. Bu tam bir felaket! Real'in ikinci golü de maçın sonu oldu. Hakemin düdük çalmasına gerek yok. Bu kuralların ihlalidir."

TV uzmanı Michael Ballack (47): “Yan hakem bayrağıyla beklemek zorunda. Önce fırsatı bekleyin, sonra müdahale edin. Bayrağın neden bu kadar erken geldiğini bilmiyorum. Eğer gelirse hakem düdüğünü çalmak zorundadır. Bu yüzden onu yalnızca yarısını suçlayabiliriz. Kesinlikle yanlış bir karar!”

BILD hakem uzmanı Thorsten Kinhöfer (55): “Şampiyonlar Ligi yarı finalinde affedilmez bir hata! Sadece hakemden değil, özellikle yardımcısından. Aslında bekleyip görmesi talimatı verildi. Beklemesi gerekiyordu."

ZDF hakem uzmanı Manuel Gräfe (50): “Hakem ekibinin bariz saçmalıkları ve iki hata: Birincisi, yardımcının bayrakla beklemesi gerekiyordu. Bayrak geldiğinde bile hakem düdük çalıyor” dedi.

Güncellenme Tarihi : 9.5.2024 12:53

İLGİLİ HABERLER