Gündem
  • 30.9.2020 15:33

Rezidansın 8'inci katından düşen kadın atladı mı atıldı mı?

İstanbul'da şüpheli ölüm: Atladı mı, atıldı mı..

İstanbul’da bir kadının şüpheli bir şekilde ölümünün bu kez Ataşehir’de yaşandığı ortaya çıktı. Ataşehir’de bir kamu kurumunda çalıştığı öğrenilen Şeyda Yılmaz (46), önceki hafta 20 katlı rezidansın 8’inci katından düşmüş halde bulundu.

Edinilen bilgiye göre olay, Ataşehir'de Barbaros Mahallesi'nde bulunan bir rezidansta meydana geldi.

Şeyda Yılmaz (46) İstanbul Ataşehir’de, rezidansın 8’inci katından çıplak bir şekilde düşmüş halde ölü bulundu. Olay Ataşehir’de 17 Eylül günü saat 23.30’da meydana geldi.

10 yıla yakın bir süredir Ataşehir Belediyesi’nde çalışan Şeyda Yılmaz belediye binasının yakınındaki bir rezidansa gitti. Yılmaz’ın gittiği ofis, nargile kafe ve magazin sitesi bulunan M.A.D.’ye aitti. Yılmaz’ın cesedi ise aynı akşam rezidansın toprak zemininde bulundu.

 

Yılmaz 18 Eylül günü defnedilirken olayla ilgili gözaltına alınan ofis sahibi M.A.D. ise bir gün sonra adli kontrol şartıyla serbest kaldı. Şeyda Yılmaz’ın ölümü ile ilgili gözaltına alınan M.A.D.’nin olayın yaşandığı rezidansa geçen mart ayında taşındığı öğrenildi. Rezidansta yaşayan başka kişilerin bir süre önce M.A.D. ile ilgili yönetimi uyardıkları bildirildi.

DIŞA DOĞRU AÇILAN PENCEREDEN ATLAMASI ÇOK ZOR
Şeyda Yılmaz’ın hayatını kaybettiği rezidans 20 kattan oluşan 480 daireli bir rezidans. Büyük bir kısmı iş yeri olarak kullanılan ofislerin olduğu rezidans Ataşehir Belediyesi’ne 500 metre mesafede. Yılmaz’ın 17 Eylül akşamı bulunduğu ofis ise rezidansın 8’inci katında bulunuyor. Anılan kattaki pencere de dışa doğru açılıyor. Yaklaşık 30-35 santim açılabilen camdan bir kişinin aşağı atlamasının ise güç olduğu değerlendiriliyor. Polisin olayla ilgili soruşturması devam ediyor.

“RESTORANDA ŞEYDA VE BİR ARKADAŞI İLE BERABERDİ”
Bunun üzerine ofis olarak kullanılan dairenin sahibinin M. D., olduğu belirlenerek gözaltına alındı. M.D’nin şu ifadeleri verdiği öğrenildi: Ataşehir’de bulunan bir restorana gittiğimde arkadaşım E.A.,’yı gördüm ve yanına oturdum. O sırada yanında Şeyda Yılmaz ve başka bir kadın arkadaşı vardı. Bir süre sonra o kadın masadan kalkarak gitti.

“HAYIR BURADA KALMAK İSTİYORUM”
Bu sırada Şeyda’ya ‘Arkadaşın kalktı, alkollüsün istersen sen de kalk’ dedik. Bize ‘Hayır burada kalmak istiyorum’ diye cevap verdi. Daha sonra mekandan çıkarak Şeyda’nın aracının bulunduğu otoparka gittik. Kendisinin alkollü olduğunu aracı kullanamayacağını söylemesi üzerine, ben direksiyona geçtim.

“BENİM OFİSİME GEÇTİK”
Önce E’nin bildiği bir ofise gittik. Kapalıydı. Bunun üzerine benim ofisime geldik. İçeri girer girmez E., ile ofisin içindeki odaya geçtiler. Bir süre sonra ofise E’nin kuzenleri olduğunu söyleyen iki kişi geldi. E., onlara şimdi görüşemeyeceğini söyledi ve daha sonra da ‘Eşim arıyor çıkmam lazım. Şeyda’ya markete gidiyorum dedim. Bilgin olsun’ diyerek çıktı.”

“KAPISINI KİLİTLEDİĞİNİN DUYDUM”
M. D.’nin ifadesinde ayrıca, “Bu sırada Şeyda’nın kapısını kilitlediğini duydum. Kısa bir süre sonra kapısına vurarak, ‘Çıkmayacak mısın. E., gelmeyecek. Benim de çıkmam lazım’ dedim. Şeyda cevap vermedi. 1 dakika bile geçmemişti ki küt diye bir ses geldi. Aşağıya baktığımda Şeyda’nın yerde yattığını gördüm. Bunun üzerine ofisten çıkarak güvenliğe haber verdim. Sonra da E’yi arayarak durumu anlattım ve gelmesini istedim” dediği öğrenildi.

“SÜREKLİ BANA BAKIYORDU”
M. D’nin ifadesinin ardından gözaltına alınan E. A’ nın da ifadesinde, “Restoranda oturduğum sırada Şeyda Yılmaz’ın bana sürekli olarak baktığını gördüm. Sonrasında da bana güldü. Kısa bir süre sonra da beni masasına çağırdı. Kalkıp gittim. Yanında başka bir kadın arkadaşı da vardı. Bu sırada arkadaşım M.D’ de geldi ve masamıza oturdu. Uzun bir süre konuştuktan sonra Şeyda’nın yanındaki kadın kalkıp gitti.

“ŞEYDA BENİMLE KALACAĞINI SÖYLEDİ”
Şeyda’da benimle kalacağını söyledi. Daha sonra M.D’nin ofisine gittik. Direk odaya geçtik. Sonra kuzenlerim geldi. Kendilerine ‘Sonra görüşeceğim’ dedim. Bu sırada M.D başka odadaydı. Sürekli olarak eşim telefonla arıyordu. Ben de Şeyda’ya ‘Markete gidiyorum bir şey istiyor musun’ diyerek yanından ayrıldım. 15-20 dakika sonra M.D beni telefonla arayarak Şeyda’nın kendini attığını söyledi. Olay yerine geldiğimde gözaltına alındım” dediği öğrenildi.

“İNTİHARA YÖNLENDİRME”
Olay yerinde yapılan incelemenin ardından savcı talimatıyla iki şüphelinin telefonlarına incelenmek üzere el konuldu. İfadelerinin ardından ‘İntihara yönlendirme’ iddiasıyla Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı’na sevk edildi. İki şüpheli sorgularının ardından serbest bırakıldı.

Taksiye binen kişinin M.A.D.’nın arkadaşı olduğu öğrenilirken, bu kişinin gelen bir telefon nedeniyle yeniden rezidansa döndüğü öğrenildi.Ataşehir’de 8. kattan düşerek ölen Şeyda Yılmaz’ın ölümünün şüpheli bulunmuş, arkadaşı M.A.D. isimli arkadaşı adli kontrol şartıyla serbest bırakılmıştı.

Olaydan önce rezidanstan bir kişinin çıkarak taksiye bindiği, taksiye binen kişinin M.A.D.’nın arkadaşı olduğu bu kişinin gelen bir telefon nedeniyle yeniden rezidansa döndüğü öğrenildi.

TAKSİCİ KONUŞTU
O kişinin taksisine bindiği Selçuk Bozdağ olayla ilgili olarak şunları söyledi: “Bir yolcu geldi Şerifaliye gideceğiz dedi. Yolda giderken tam evinin oraya yaklaştığımızda bir telefon geldi. Arkadaş hemen panikledi haberi alınca. Ofisteki arkadaşı aramış. ‘Bayan arkadaş kendini aşağıya atmış hemen geri dönmemiz gerekiyor acil’ dedi. Hemen apar topar geri gedik. Güvenliğin rengi atmış panik olmuş. ‘Hayırdır ne oldu?’ diye sorduğumda ‘Bayanın biri kendi aşağıya atmış’ dedi. Polisler bizi yaklaştırmadı zaten, ambulans geldi.” diye konuştu.

Yılmaz'ın cenazesi 18 Eylül günü defnedilirken olayla ilgili gözaltına alınan ofis sahibi M.A.D. ise bir gün sonra adli kontrolle serbest kaldı. Yılmaz'ın yakınları olayın “cinayet” olduğu iddiasında bulunurken, Şeyda Yılmaz'ın ölümü ile ilgili gözaltına alınan M.A.D.'nin olayın yaşandığı rezidansa geçen Mart ayında taşındığı öğrenildi.

Rezidansta yaşayan başka kişilerin bir süre önce M.A.D. ile ilgili yönetimi uyardıkları bildirildi. Yönetime gönderilen e-posta mesajında M.A.D.'nin çevreye rahatsızlık verdiği, gerekli önlemin alınmasının talep edildiği öğrenildi. M.A.D.'nin sosyal medya hesaplarında ise elinde silahlı çok sayıda fotoğrafı bulunuyor.

Güncellenme Tarihi : 30.9.2020 16:45

İLGİLİ HABERLER