Sağlık
  • 28.3.2020 16:17

Rize'den sonra bir ilimizden daha karantina haberi geldi!

Van'ın İran sınırında yer alan Çaldıran ilçesine bağlı Han Mahallesi, ölümcül koronavirüs nedeniyle karantinaya alındı.

Rize'de, koronavirüs salgını nedeniyle ölüm vakasının gerçekleşmesi üzerine karantinaya alınan merkeze bağlı Kendirli beldesinden sonra bir karantina uygalaması da Van Çaldıran'dan geldi.

Van'ın İran sınırında bulunan Çaldıran ilçesine bağlı Han Mahallesi, jandarma ekipleri tarafından giriş ve çıkışlara kapatıldı.

Kaymakamlık açıklama yaptı

Rize'nin ardından bir ilimizden daha karantina haberi geldi!

Kaymakamlıktan konuyla ilgili yapılan açıklamada, "İlçeye bağlı Han Mahallesi , Umumi Hıfzıssıhha Kurulu kararıyla karantinaya alındı. Vatandaşların ihtiyaçlarını gidermeleri esnasında kurallara ve karantina kararına uymalarının Covid-19 salgınıyla mücadelede önem arz ediyor" denildi.

Jandarma araç geçişine izin vermiyor

Van kent merkezine 107, Çaldıran ilçesine 7 kilometre uzaklıkta bulunan ve koronavirüs tedbirleri kapsamında karantinaya alınan İran sınırındaki Hanköy Mahallesi'nde sessizlik yaşanıyor. Karantinaya alınan mahallenin giriş ve çıkışları, sabah saatlerinden itibaren jandarma ekipleri tarafından zırhlı araçlarla kapatıldı. Jandarma, mahalleye gelen araçları geri gönderiyor. Mahalleli ise dışarı çıkmıyor.

 

Güncellenme Tarihi : 28.3.2020 16:22

İLGİLİ HABERLER