Gündem
  • 4.12.2020 23:05

Rusya : Türkiye'nin NATO üyesi olması ilişkilerimizi etkilemez

Habervitrini son dakika haberi.. Lavrov: Rusya ve Türkiye sinerjiye ulaşma yolunda ortak bir zemin buluyor..

Rus Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, Rusya'nın Türkiye'nin NATO üyeliğinden ve bazı dış politika meselelerindeki görüş ayrılıklarından rahatsız olmadıklarını kaydetti.

Ona göre ülkeler arasında temel farklar yok.

Lavrov, "Türkiye ile herhangi bir temel anlaşmazlığımız yok. Rusya ile Türkiye arasındaki ilişkinin, iki bağımsız ülkenin politikalarını uygulamak için nasıl birlikte çalıştığına bir örnek olduğuna eminim. Hem Türkiye hem de Rusya kimseye boyun eğmiyorlar, şart öne sürmüyorlar. ültimatom ve gözdağları vermiyor.Sorunları eşit şartlar altında masada veya telefonla çözebiliyorlar.Bu durum diğer batılı ülkeler için de örnek olarak alınmalıdır. Dolayısıyla Türkiye'nin NATO üyeliği bizim için bir engel değildir. "dedi.

Ona göre, küresel ülkeler arasında kaçınılmaz olarak anlaşmazlıklar çıkmaktadır, ancak işbirliğine açık olurlarsa, bir çıkar dengesi sağlayabilirler.

FM, Moskova ve Ankara'nın çeşitli alanlarda başarılı bir şekilde etkileşime girdiğini ve ikili işbirliğinin daha da geliştirilmesi için uzun vadeli planları olduğunu ekledi. 

Lavrov, yaklaşımlardaki tüm farklılıklara rağmen, iki devletin nihayetinde çeşitli çatışma bölgelerinde çabaları birleştirmeyi ve ateşkesi teşvik etmeyi başardığını kaydetti.

HABERVİTRİNİ ÖZEL HABERİDİR

Güncellenme Tarihi : 4.12.2020 23:34

İLGİLİ HABERLER