Gündem
  • 21.1.2020 16:55

Sadi Güven’den gider ayak çok sert sözler!

YSK Başkanı Sadi Güven’den gider ayak çok tartışılacak sözler! "Türkiye'nin yarısını bana düşman ettiler"

31 Mart yerel seçimlerinde İstanbul’da yaşanan şaibe skandalı ile tepkilerin odağı haline gelen YSK Başkanı Sadi Güven görev süresinin bitmesine 2 gün kala çok tartışılacak açıklamalarda bulundu. Şaibeli İstanbul seçimlerinin yenilenmemesi yönünde oy kullanan Güven, seçim döneminde kendisine haksızlık yapıldığını iddia etti.

Görev süresi 23 Ocak’ta dolacak ve emekliliğe ayrılacak olan Yüksek Seçim Kurulu Başkanı Sadi Güven, görev yaptığı döneme ilişkin çok tartışılacak açıklamalarda bulundu. 31 Mart seçimlerinde İstanbul'daki şaibeli seçim sonuçlşarının ardından YSK'da yapılan seçimin yenilenmesi oylamasında 'ret' oyu vererek Ekrem İmamoğlu'nun tarafında yer alan Güven Kendisine haksız birçok ithamda bulunulduğunu iddia etti.

Güven, pişman olduğu bir karara imza atmadığını belirterek "Bundan bütün ailem zarar gördü. Bunu diyen üst düzey kişiler telefon açıp, ‘Hakkını helal et, sana haksızlık ettik’ dediler. Türkiye’nin yarısına bana düşman ettiler. Bunlar çok üzdü. Biz bunu karşıladık ama ailemizi çok üzdü" dedi.

"Türkiye'nin yarısını bana düşman ettiler"

Güven, "Hâkim olup adalet dağıtmak istedim, bütün hayatım bu şekilde geçti. Yeniden dünyaya gelsem yeniden hâkim olmak isterim. Hak, adalet, kul hakkı çok önemlidir. Ben yeni stajyerlere şunu söyledim, “Hâkimlik yaparken empati yapın. Kürsüde dururken karşınızdakinin de anneniz, kardeşiniz olabileceğini düşünün. Hata yapmış olabiliriz ama ben geri döndüğümde okumadan karar ve inanmadan verdiğim, pişman olduğum hiçbir karara imza atmadım” diye konuştu.

Güven, "Biz hâkimlerin aileleri devamlı fedakârlık yapmak durumunda kalıyorlar. Hâkimlik hayatım boyunca, ailem çeşitli fedakârlıklar yaptı. Aileme yeterince zaman ayıramadım. Haksız birçok ithamlarda bulunuldu. Bundan bütün ailem zarar gördü. Bunu diyen üst düzey kişiler telefon açıp, ‘Hakkını helal et, sana haksızlık ettik’ dediler. Türkiye’nin yarısına bana düşman ettiler. Bunlar çok üzdü. Biz bunu karşıladık ama ailemizi çok üzdü. Yüksek tansiyonla, halterle gezdiğim çok oldu. Bunu o zamanlar kamuoyuna duyurmanın anlamı da yoktu" diye konuştu.

Güncellenme Tarihi : 21.1.2020 16:59

İLGİLİ HABERLER