Sağlık
  • 14.8.2019 01:45

Sağlık Bakanlığı 12 bin personel alacak... İşte şartlar

KPSS 2019/4 Sağlık Bakanlığı 12 bin sözleşmeli personel alımı başvuruları alınmaya devam ediyor. 7 Ağustos tarihinde alınmaya başlanan KPSS 2019/4 Sağlık Bakanlığı sözleşmeli personel alımında başvurular 21 Ağustos tarihine kadar alınacak. Adaylarda aranan en önemli şartlar arasında ise 2018 KPSS sınavından puan almış olma koşulu yer alıyor. Sağlık Bakanlığı bünyesinde çalıştırılacak olan 12 bin personelin bir kısmı ortaöğretim bir kısmı önlisans ve bir kısmı da Lisans mezunları arasından alınacak. Peki KPSS 2019/4 Sağlık Bakanlığı sözleşmeli personel alımı başvuru şartları neler?

Sağlık Bakanlığı bünyesinde çalıştırılmak üzere alınacak olan 12 bin sözleşmeli personel alımı için ÖSYM tarafından başvuru kılavuzu 31 Temmuz itibariyle adayların erişimine sunuldu. Binlerce adayı yakından ilgilendiren personel alımı başvuru işlemleri 7 Ağustos tarihinde başladı. Başvuru işlemleri 21 Ağustos tarihine kadar ais.ösym.gov.tr adresi üzerinden gerçekleştirilebilecek. Adaylarda aranan en önemli şartlar arasında ise KPSS 2018 sınavından puan almış olma şartı yer alıyor.

Adayların bu kılavuzda sözleşmeli pozisyonları tercih edebilmeleri için, 22 Temmuz 2018, 7 Ekim 2018 ve 4 Kasım 2018 tarihlerinde yapılmış olan Kamu Personel Seçme Sınavlarından (2018-KPSS Lisans, 2018-KPSS Ortaöğretim ve 2018-KPSS Ön Lisans) birine girmiş ve bu sınavların en az birinden ilgili KPSS puanını almış olmaları gerekir.

Yerleştirme işlemlerinde, ortaöğretim mezunları için KPSSP94, önlisans mezunları için KPSSP93 ve lisans mezunları için KPSSP3 puanı kullanılacaktır. Adaylar sınava girdikleri öğrenim düzeyindeki pozisyonlardan tercih yapmak zorundadır. Sınava girilen öğrenim düzeyinden mezun olamama ya da sınava girdikten sonra daha üst öğrenim düzeyinde diploma almış olmak gibi nedenlerle sınava girilen öğrenim düzeyinde değişiklik yapılması mümkün değildir.

Adaylar tercihlerini, 7-21 Ağustos 2019 tarihleri arasında internet yoluyla ÖSYM’ye gönderebileceklerdir. İnternetten tercih gönderme işlemleri 21 Ağustos 2019 tarihinde saat 23.59’da sona erecektir. Bu süre uzatılmayacaktır.

BAŞVURU KILAVUZU İÇİN TIKLAYINIZ

Tercihlerinizi yaparken, sözleşmeli pozisyonlar için “Aranan Nitelikleri” gösteren sütunlardaki koşulları dikkatle incelemeniz ve size uyup uymadığını belirlemeniz sonderece önemlidir. Tercihler belirlenmeden önce sistemde kayıtlı mezun olunan alan/program bilgisi mezun olunan alan/program tablolarından kontrol edilmelidir.

Bir sözleşmeli pozisyon için mezun olunan program/alan koşulu birden fazla ise bunlardan birinin
karşılanması yeterlidir. Ayrıca, bu kılavuzdaki Sağlık Bakanlığı tarafından düzenlenen “Açıklamalar ve Uyarılar” ile “Başvuru Genel ve Özel Şartları” bölümlerini mutlaka okumanız ve tercihlerinizi yaparken bu uyarı ve şartları da göz önünde tutmanız gerekir

Güncellenme Tarihi : 14.8.2019 02:40

İLGİLİ HABERLER