Sağlık
  • 24.6.2017 01:02

-30 derecede sızıp kalınca parmakları bu hale geldi

18 yaşındaki genç adam -30 derecede evinin yakınlarında sızıp kalınca donarak ölmekten son anda kurtuldu.

-30 derecede sızıp kalınca parmakları dondu

18 yaşındaki genç adam -30 derecede sarhoş bir şekilde evine dönerken evinin yakınlarında sızıp kaldı. Sadece 30 dakika sonra bulunarak hastaneye kaldırılan adamın parmakları görenleri dehşete düşürdü.

-30 derecede sızıp kalınca parmakları dondu

Daily Mail'in haberine göre Grönland'de gerçekleşen olayda genç adamın parmaklarının bir kısmının donmaya bağlı olarak ölmeye başladı. Doktorların acil müdahalesi sayesinde parmaklar kurtarıldı.

Acil doktorları adamın ellerini ılık suyla ısıtmaya çalıştı. Daha sonra su şişlikleri tedavi etmek için ibuprofen verdiler. 2 hafta yerel hastanede kalan adam daha sonra daha büyük bir hastaneye sevk edildi. pemb

-30 derecede sızıp kalınca parmakları dondu

Yapılan incelemelerde bütün parmakların hislerini kaybettiği anlaşıldı. Bazı parmaklarda az miktarda iltihap gözlemlenirken parmaklardan birinde doku çürümesi gözlemlendi. Doktorlar genç adamın parmaklarını antiseptik bandajlarla sararak enfeksiyonu önlemek için her gün bu bandajları değiştirdi.

Tedavinin sonunda yaraları tamamen iyileşmeye başladı, fizik tedavisi alan adam parmaklarındaki hissi geri kazanmaya başladı.


Duygu Bay / PembeNar Özel

Güncellenme Tarihi : 24.6.2017 02:09

İLGİLİ HABERLER