Sağlık
  • 1.8.2017 00:10

10 günde 5 kilo verdiren çay

Pırasa doğal bir idrar söktürücüdür ve ödemi vücudunuzdan hızlı bir şekilde atmanıza yardımcı olur. Pırasa ile hazırlanan çayda kilolarınızdan ve ödemden hızlı bir şekilde kurtulmanıza yardımcı oluyor. Üstelik bu çayı deneyenler 10 günde 5 kilo verdiklerini iddia ediyor.

Kilo verdiren ve toksinlerden arındıran pırasa çayı

Pırasa hakkında bilmediğiniz bir gerçek var ise oda muhtemelen pırasanın yıllarca kadın sağlığı için kullanıldığıdır.  Antik Yunan ve Roma’da pırasanın kadınlarda doğurganlığı arttırdığı, kalp sağlığını olumlu etkilediği,  nefes darlığına ve yorgunlukla mücadelede adeta bir şifa kaynağı olduğunu gösteren kayıtlar yer almakta.

Dolayısıyla pırasanın kilo verdirmenin yanı sıra sağlığınız açısından sayısız faydası bulunmakta. Bu denli faydalı bir sebzenin çayını hazırlamak isterseniz tarifimize göz atabilirsiniz.

Kilo verdiren ve toksinlerden arındıran pırasa çayı

İşte kilo verdiren ve toksinlerden arındıran pırasa çayı tarifi…
Malzemeler:
4 adet pırasa 
1 buçuk litre su 
1 adet limonun suyu

Kilo verdiren ve toksinlerden arındıran pırasa çayı

Çayın hazırlanışı:

İlk olarak tencerenize bir buçuk litre suyu koyun ve kaynatın. Kaynadıktan sonra içerisine temizlemiş ve dilimlemiş olduğunuz pırasaları atın. Bir süre kaynamaya bırakın. 5 dk yeterli olacaktır.

Kilo verdiren ve toksinlerden arındıran pırasa çayı

Daha sonra suyun içerisinden pırasaları çıkartın. Ve suyunu ayırın. Ayırmış olduğunuz pırasa suyunu bir şişenin içerisine boşaltın. Şişenin içerisine bir miktar limon suyu ekleyin.  Pırasaları atmayıp çorbanızda veya yemeklerinizde kullanabilirsiniz.

Hazırlamış olduğunuz pırasa çayını sabah aç karnına ılık, öğlen ve akşam yemeğinden 20 dk önce günde 3 defa tüketmeniz öneriliyor.

Güncellenme Tarihi : 1.8.2017 00:51

İLGİLİ HABERLER