Sağlık
  • 7.9.2017 13:25

Adana Şehir Hastanesi tamamlandı

Sadece Adana değil, bölgeye hizmet verecek olan hastanenin açılışı Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın katılımıyla yapılacak.

Merkez Yüreğir ilçesinde binlerce metrekare alanda inşaat çalışması tamamlanan şehir hastanesinin, VIP odalarından bekleme salonlarına, ameliyathanelerinden polikliniklerine ve yoğun bakım ünitelerine kadar her alanı özenle dizayn edildi.

HASTA KABULÜ İÇİN SAYILI GÜNLER

Dünyanın en ileri teknolojisine sahip deprem izolatörleri sayesinde, olası en şiddetli deprem sırasında ve sonrasında bile tüm operasyonel faaliyetlerini, hiçbir aksama olmadan yerine getirmeye devam edebilecek olan hastanede hasta kabulü için gün sayılmaya başlandı.

Adana Şehir Hastanesi'nde sona doğru

KRAL DAİRESİ GİBİ HASTA ODASI

Hastanenin ana binasında bulunan 4 blokta hazırlanan içerisinde mutfağın yer aldığı VIP odaları, sağladığı konforla binanın en dikkat çekici alanları arasında yer aldı. Hasta odasının yanı sıra dinlenme ve toplantı odası ile 3 banyonun yer aldığı odalar, 5 yıldızlı otellerin adeta "kral dairelerini" anımsatıyor.

Her türlü konforun düşünüldüğü odalarda, hasta ve refakatçilere lüks hizmet imkanıyla sağlık hizmeti verilmesi amaçlanıyor

Adana Şehir Hastanesi'nde sona doğru

ORTADOĞU'NUN SAĞLIK ÜSSÜ

Aynı kampüs içerisinde bin 300 yataklı ana bina ile birlikte 150 yataklı fizik tedavi ve rehabilitasyon ve 100 yataklı yüksek güvenlikli adli psikiyatri merkezi yer alan şehir hastanesinin bölgenin ve Ortadoğu'nun sağlık üssü olması hedefleniyor.

Adana Valisi Mahmut Demirtaş, AA muhabirine yaptığı açıklamada, bin 550 yataklı Adana Şehir Hastanesinin kent için yapılmış en önemli ve güzel yatırımlardan biri olduğunu bildirdi.

Adana Şehir Hastanesi'nde sona doğru

"SADECE ADANA'YA DEĞİL BÖLGEYE HİZMET VERECEK"

Adana Şehir Hastanesinin bölgenin en büyük sağlık merkezi olduğunu belirten Demirtaş, "Sadece Adana'ya değil, bölgeye hizmet edecek. Sağlık turizmi açısından da kente büyük katkı sağlayacak. Şu an inşaat bitti, temizlikleri ve son rötuşları yapılıyor.

AÇILIŞI ERDOĞAN YAPACAK

Kısmet olursa 15 ya da 18 Eylül'den sonra hasta kabulüne başlayacağız. Daha sonra da Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın katılımıyla açılışı yapılacak." ifadesini kullandı.

Sağlık yatırımının hayırlı olması temennisinde bulunan Demirtaş, buranın hem fizik tedavi ve rehabilitasyon, genel cerrahi, kalp damar gibi bütün branşları içerisinde barındıran bir kompleks olduğunu bildirdi.

Vali Demirtaş, Adana Şehir Hastanesinin 5 yıldızlı otel ayarında bir hastane ve muhteşem bir eser olduğunu olduğunu vurguladı. Demirtaş, "Odalar bir ve iki kişilik şekilde düzenlenmiş. Adana Şehir Hastanesi kente büyük katkı sağlayacak. Vatandaşlarımız, temiz, kaliteli bir şekilde sağlık hizmeti alacak. Hastane ekonomik ve sosyal anlamda kazanç olacak." dedi.

Güncellenme Tarihi : 7.9.2017 13:26

İLGİLİ HABERLER