Sağlık
  • 15.10.2017 01:01

Aspirin ve limonla selülit kabusuna son

Kadınların kabusu haline gelen selülit, başta genetik olmak üzere, ilaç kullanımı, dengesiz beslenme gibi birçok faktöre bağlı olarak görülebilmekte

Hatta kilolu ya da zayıf olsak da, diyet reçetelerinden daha fazla para döktüğümüz selülit ürünleri; çoğu zaman işe yaramamakta ya da belirli bir süre sonunda yeniden ortaya çıkabilmektedir. Kalça bölgesinde, basenlerde hatta bazen kollarda bile görülen selülit, en başta kötü görüntüsüyle hiç de istenilen bir durum değildir. Ne kadar zayıf olsak da olalım, selülitli bacaklarınız yüzünden koskoca bir yaz plaja gidemediğinizi hatırlar gibisiniz. Uzmanlara göre selülitin en etkili ilacı düzenli egzersiz, bol miktarda sıvı tüketimi ve selülitli bölgelere yapılan masajlar olmasına rağmen bugün sizlere, tüm bu yöntemlerin yanında kullanabileceğiniz mucize gibi bir karışım tarif ederek, selülitlerden kurtulmanın yolları hakkında bilgiler vereceğim.

Hemen hemen her evde bulunam malzemeler ve çoğu zaman ağrı kesici ve kan sulandırıcı etkisiyle bilinen aspirin kullanarak selülitlerden kurtulmak mümkün. Hazırlayacağımız karışımın malzemeleri aşağıdaki gibidir.

Sıkılmış 10 adet limon (yaklaşık 200 – 250 gram)

200 gram susam yağı

20 adet yetişkin aspirini

Aspirinli selülit ilacı için yukarıda saydığımız malzemeleri bir kavanozda karıştırarak 3 gün bekletiniz. 3 günün sonunda iyice özdeşleşen karışımı selülitli bölgelerinize masaj yaparak sürerek, karışımın iyice emilmesini sağlayınız. Susam yağı, cilt tarafından hızlıca emileceği için karışım selülitli bölgelerinizde hemen etki gösteremeye başlayacak. Karışımı temizlemeden önce selülitli bölgelerinizi ısıtmanız gerekmektedir. Bunu yapmak için egzersizler olduğu gibi uzun süreli ısıtıcı masajları da tercih edebilirsiniz. Unutayın, egzersiz yapmadan veya bölgeyi ısıtmadan karışım hiçbir işe yaramaz. Bu nedenle egzersizi mutlaka önermekteyiz. Egzersiz ya da masajın ardından ılık su ile selülitli bölgenizi temizleyerek, günlük hayatınıza devam edebilirsiniz.

Tüm bu işlemleri haftanın 3 günü tekrar ederek, hazırladığınız yaklaşık 500 ml karışımın bitmesini bekleyin. 3 hafta içerisinde bitecek olan bu uygulamanın sonucunda selülitli bölgelerinizde farkedilir sonuçlarla karşılaşacaksınız. Deneyim görün ve yorumlarınızı bizlerle de paylaşın.

Güncellenme Tarihi : 15.10.2017 01:07

İLGİLİ HABERLER