Sağlık
  • 28.4.2015 09:45

Böbrek taşı hastalığının çözümü doğada

Türkiye’deki böbrek taşı hastalarının yüzde 73’ünde görülen taş tipinin kalsiyum oksalat taşı olduğunu belirten Dr. Mustafa Eraslan, “Eğer böbrek taşınız kalsiyum oksalat taşı ise altın otu (Uludağ çiçeği, sarı ot, yayla içeceği) bitkisi ile kısa zaman içerisinde çok az bir maliyetle böbrek taşından kurtulmuş olacaksınız” dedi.

2 BİN 200 YILLIK HASTALIK
Böbrek taşının insanlık tarihi ile yaşıt olduğunu söyleyen Dr. Mustafa Eraslan, altın otunun kalsiyum ve oksalat arasındaki bağları ortadan kaldırdığını ve böbrek taşlarının çok kısa zaman içinde kum şeklinde dökülmesini sağladığını vurguladı. 

DR. MUSTAFA ERASLAN’DAN ALTIN OTU ÇAYI TARİFİ
Altın otunun kullanım şekli konusunda da bilgi veren Dr. Mustafa Eraslan “Bir bardak taze kaynatılış suyun üzerine 8-10 adet altın otu çiçeği ( saplarını kullanmıyoruz ) ilave edip, ağzı metal kapak ile kapatıp 10 dakika demlenmesini bekleyip içiyoruz. Tadından dolayı içemeyenler limon tatlandırıcı bal vesaire ilave edebilirler. Sabah ve akşam bir bardak altın otu çayı böbrek taşlarınızdan kurtulmanızda son derece etkili olacaktır” dedi. Dr. Mustafa Eraslan, bu uygulamanın doktorların uyguladıkları tedaviler yanında ek olarak kullanılmasını tavsiye ettiğinin altını çizdi.


 

Güncellenme Tarihi : 18.3.2016 20:47

İLGİLİ HABERLER