Sağlık
  • 21.4.2017 01:03

Böbrek yetmezliğini gösteren 5 erken belirti

Birazdan vereceğimiz belirtiler normal gibi görünse de altında yatan nedenler böbrek yetmezliğine işaret ediyor olabilir.

Böbrekler idrar yoluyla vücudumuzdan toksinleri atmaya yarayan sindirim sistemi organlarımızdandır.  Aynı zamanda böbrekler, vücudumuzda bulunması gereken minerallerin kalmasını önemli ölçüde destekler.

Böbrekler iyi çalışmadığı zamanlarda vücudumuzda çok fazla atık maddesi depolar.  Bu durumun sonucunda vücut süreçleri değişir ve ciddi hastalık problemleri ortaya çıkabilir. İlerde yaşanabilecek sağlık problemlerinin önüne geçebilmek için böbreklere iyi bakmak, aynı zamanda da böbrek yetmezliğinin gelişmeye başladığı belirtileri önceden bilip tedbir almak gerekir.

İşte sizlere böbrek yetmezliğini gösteren 6 erken belirti…

Böbrek yetmezliğini gösteren 5 erken belirti

Turuncu renkte idrar 

Böbrek yetmezliği gelişmeye başladığında idrarda belli başlı değişimler meydana gelir.  Böbrek yetmezliğinin en önemli erken belirtisi idrarda meydana gele değişimlerdir.  

Örneğin böbrek yetmezliğinde gece çok fazla tuvalete çıkma ihtiyacı hissedilir. Aynı zamanda idrarın renginde turunculaşma meydana gelir. Bu turunculaşma zamanla yeşile dönebilir.  Ayrıca idrarın kokusu da keskin ve rahatsız edici olur.

Böbrek yetmezliğini gösteren 5 erken belirti

Ödem ( bacaklarda veya kollarda şişme)

Vücuttaki uzuv bölgelerinde veya yüzde şişmeler meydana gelir. Bu durumun en önemli nedeni genel olarak böbrek yetmezliğinin erken belirtileridir.
Genel olarak vücudun şu bölgelerinde şişmeler meydana gelir;

Ellerde, kollarda, yüzde, ayaklarda, karın bölgesinde ayak bileklerinde meydana gelen şişmelerdir.

Böbrek yetmezliğini gösteren 5 erken belirti

Kansızlık ve baş dönmesi 

Böbrek yetmezliği yaşayan hastaların çoğunda kansızlık gelişir. Kansızlıkta beraberinde baş ağrısı ve baş dönmesini ortaya çıkarır.

 Eğer ısrarcı bir şekilde baş dönmesi ve baş ağrısı çekiyorsanız bir hekime başvurarak altında yatan sebeplerin araştırılmasını istemeniz gerekmektedir.

Böbrek yetmezliğini gösteren 5 erken belirti

Akne oluşumu
Böbrek yetmezliğinin en erken belirtilerinden biriside akne oluşumudur. Vücutta gerekli toksinlerin atılmaması sonucunda akne oluşumu meydana gelir.

 Bu durumda akneler şiddetli kaşıntıyla meydana gelir.  Akne oluşumu tedavi edildiği takdirde tekrarlamaya devam ediyorsa altında yatan nedenler muhakkak araştırılmalıdır.

Böbrek yetmezliğini gösteren 5 erken belirti

Kuru cilt 

Böbrek yetmezliği gelişmeye başladığı andan itibaren vücutta su kaybı meydana gelir. Bu durumda beraberinde cilt kuruluğunu meydana getirir.  

Cilt kuruluğu genellikle ellerde ve yüzde gelişiyorsa ve ne yaparsanız yapın nemlendiremiyorsanız altında yatan sebep böbrek yetmezliği olabilir.

Güncellenme Tarihi : 21.4.2017 00:37

İLGİLİ HABERLER