Sağlık
  • 10.8.2017 00:52

Bulaşık Makinesine Sirke Ve Limon Tuzu Koyarsanız...

Bulaşık makinesinde deterjan yerine organik ve doğal malzemeler kullanmaya ne dersiniz? Tercihiniz az kimyasala maruz kalmak ise size vereceğimiz yöntemleri muhakkak denemelisiniz.

Bulaşıkları sağlıklı yıkama yöntemi

Bulaşık makinesinde genellikle üç temel deterjana gerek duyulmaktadır. Bunlar; tuz, parlatıcı ve deterjandır. Peki, bu malzemelerin yerine daha doğal olan neler kullanılabilir diyorsanız işte cevapları…

Bulaşıkları sağlıklı yıkama yöntemi

Bulaşık makinesi tuzu yerine limon tuzu

Bulaşık makinesine kimyasal tuz kullanmak yerine limon tuzu kullanabilirsiniz. Çünkü bulaşık makinesi tuzu adı altında kullanılan tuzlar uzun bir süre sonra bulaşık makinenize zarar verebilir. Bu nedenle limon tuzu iyi bir fikir olabilir.

Bulaşıkları sağlıklı yıkama yöntemi

Bulaşık makinesi parlatıcısı yerine sirke 

Hazır bulaşık makinesi parlatıcılarının yerinde yüksek oranda bulaşıkları tahriş edici madde bulunduğu söyleniyor. Bu nedenle bulaşık makinesi parlatıcısı yerine elma sirkesi kullanabilirsiniz.

Bulaşıkları sağlıklı yıkama yöntemi

Bulaşık makinesi deterjanı yerine sirke ve limon tuzu karışımı

Sirke ve limon tuzu karışımı bulaşıklarınızı temizlemeye ve parlatmaya yetiyor. Bulaşıklarınızı sağlıklı bir şekilde yıkayabilmek ve iyi bir şekilde temizlemek istiyorsanız sirke ve limon tuzu karışımını kullanabilirsiniz.

Güncellenme Tarihi : 10.8.2017 02:26

İLGİLİ HABERLER