Sağlık
  • 12.2.2016 09:23

FETÖ'cü doktor Türkiye'yi 28 milyon TL çarptı

Yargı darbesi teşebbüsüyle 17-25 Aralık’ta deşifre olan Paralel Devlet Yapılanması/ FETÖ ile ilgili soruşturmalar devam ediyor. Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, örgüt lideri Fethullah Gülen’in şu an firari olan doktoru Tuncay Delibaş hakkında soruşturma başlattı. Delibaş hakkındaki iddialar oldukça şaşırtıcı.

Savcılık soruşturmasına göre, 2008 yılından 2015 yılının Haziran’ına kadar geçen süredeSağlık Bakanlığı’nda Pankreas Adacık Hücre Nakil Merkezi’nin (ADACELL) kurulması amacıyla Tuncay Delibaş’a 28.906.000 TL verildi. Delibaş’ın bu parayı bir dönem başkanlığını yaptığı Anadolu Sağlık Federasyonu (USAF) üzerinden Pensilvanya’ya aktardığı belirtildi.

Delibaş’a ödenen paranın FETÖ’ye aktarıldığına dair yetkililere inceleme talimatı verildi

ADACELL’in çalışmalarıyla ilgili bilgi almak için Sağlık Bakanlığı’na yazı yazan savcılığa gelen bilgide, Tuncay Delibaş’ın 7 yıl boyunca ADACELL’in sorumlusu olduğu ve şu an ise merkezin başında Doç. Dr. Ahmet Yeşilyurt olduğu bildirildi. Kalkınma Bakanlığı’na da hücre nakil merkezi olan ADACELL’e ne kadar para verildiğini soran savcılık, 7 yılda toplam 28.906.000 TL’nin verildiği cevabını aldı. Savcılık, Delibaş’a verilen paranın FETÖ’ye aktarıldığına dair MASAK yetkililerine inceleme talimatı verdi. Yine, görevlendirilen bilirkişilere ADACELL biriminde ne gibi çalışmalar yapıldığının araştırılması için talimat verildi.

Özlem BERDİBERK-BUGÜN GAZETESİ

Güncellenme Tarihi : 18.3.2016 16:15

İLGİLİ HABERLER