Sağlık
  • 18.8.2017 01:14

Göğsünden süt gelince ortaya çıktı

Memeden süt gelmesinin nedeni nedir? Memeden süt gelmesi neyin belirtisi? 18 yaşındaki bir genç kız hamile olduğundan korkarken korkunç hastalığa yakalandığını öğrendi.

Sadece 18 yaşındaki kadının göğüslerinden süt sızmaya başlayınca hamile olduğundan korktu ancak gerçek çok daha korkunçtu.

Daily Mail'de yayınlanan habere göre şimdi 24 yaşında olan Jessica Buck sadece 18 yaşındayken bir anda halsizlik, baş dönmesi ve baş ağrısı semptomlar yaşamaya başladı. Ancak daha da endişe verici olan birkaç günde bir göğüslerinden süte benzer bir sıvı gelmesiydi.

Jessica: "Sütyenimin içine sürekli peçete koyuyordum. Yine de sırılsıklam oluyordu. Beyaz, süte benzer bir sıvı geliyordu. Hamilelerde olduğunu sanıyordum. Anneme söylediğimde beni hemen doktora gönderdi."

Kan testlerinden hiçbir şey çıkmayınca doktoru Jessica'yı emara gönderdi. Emar sonuçlarına göre genç kadının hipofiz bezinde iyi huylu bir tömür vardı. Beyin ve tümör kelimelerini aynı cümle içinde duyunca dehşete düştüğünü söyleyen Jessica, beyin ameliyatı olmak istemediği için ilaç tedavisiyle semptomlarını hafifletmeye karar verdi.

Hala baş ağrısı ve mide bulantısı gibi bazı semptomlar yaşıyor ancak teşhisten önceki gibi değil. 3 yıl ilaç tedavisi görüp bıraktıktan sonra tümörü yeniden büyümeye başlayan genç kadın, tedaviye geri döndü.

Şimdilik tümör kontrol altında gibi gözüküyor ancak geleceğin ne getireceğini bilmiyor. Prolaktinom olarak bilinen hipofiz bezi tümörü iyi huylu olsa da Jessica'nın çocuk sahibi olma durumunu etkileyebilir.



Duygu Bay / PembeNar Özel

 

Güncellenme Tarihi : 18.8.2017 01:20

İLGİLİ HABERLER