Sağlık
  • 28.6.2016 00:08

Hemşireleri ayaklandıran karikatür

SAMSUN Ondokuz Mayıs Üniversitesi Tıp Fakültesi öğrencilerinin çıkardığı ’Kılçık’ adlı mizah dergisinde hemşirelerle ilgili karikatüre, hemşirelerin ardından, intern doktorlar da tepki gösterdi. Grup adına açıklama yapan Emre Kıymık, "Hemşirelerimizi itham ederek küçük düşüren hakaretler ve cinsiyetçi açıklamalar içeren yazıyı şiddetle kınıyoruz" dedi.

Samsun  Tıp Fakültesi öğrencileri tarafından eğitim yılı sonunda çıkarılan ’Kılçık’ adlı mizah dergisindeki bir karikatür hemşirelerin tepkisine neden oldu. Dergide ’Hemşireler doktorların .... dır/dir/dur/dür’ başlığı ile yazılan 30 maddelik anket yer alan şıklar arasındaki, ’İnternken belası doktorken rüyası, sevgilileri, talibi, kıskanç yardımcıları, amalesi, miniciği, yüzüne gülen arkasından dedikodu yapanlarıdır, evlilik için aday rezervidir, günah keçisidir, küçükken ezer büyüyünce sever’ gibi şıklar yer aldı.

İntern doktorlardan ’Kılçık’ dergisine tepki
Olayı kınayarak tepki gösteren hemşirelerin ardından bugün de intern doktorlar dergiye tepkilerini dile getirdi. Yaklaşık 100 kişilik grup adına Emre Kıymık yaptığı açıklamada, şunları söyledi:

"Adı geçen dergide hemşirelerimizi itham ederek küçük düşüren hakaretler ve cinsiyetçi açıklamalar içeren yazıyı kesinlikle kabul etmiyor, şiddetle kınıyoruz. OMÜ intern doktorlarına mal edilen yazının ve yayınlanan derginin bizler ile hiçbir organik bağı bulunmamaktadır. Adı geçen dergi OMÜ Tıp Fakültesi Dekanlığı’nın imtiyaz sahipliğinde yayınlanmaktadır. Yani dememiz odur ki yayınlanan bu derginin ne hazırlanmasında ne denetlenmesinde ne de basımında intern doktorların herhangi bir sorumluluğu bulunmamaktadır."

Hakan ÇELİKBAŞ/ SAMSUN, (DHA)

Güncellenme Tarihi : 28.6.2016 00:09

İLGİLİ HABERLER