Sağlık
  • 29.6.2017 21:33

İnce belli olmak için toparlayıcı korse kullanımı

Hiç kuşkusuz kadınlar tarih boyunca dış görünümlerine bugün olduğu gibi geçmişte de güzelliklerine önem vermiş bu uğurda bazı fedakarlıklarda bulunmuşlardır. İnceltici korseler 1-2 beden incelmenizi sağlayan toparlayıcı özelliği bulunan özel giysilerdir. Kadınların kendilerini daha iyi hissetmeleri ve öz güvenlerinin tam olması için üretilmiş psikolojik rahatlamayı sağlayan ürünlerdir. Zayıf gösteren toparlayıcı korseleri kullanarak daha fit bir görünüme sahip olan kadınlar bu sayede öz güvenleri tam mutlu bireyler haline dönüşmektedirler. İnceltici korseler çift katlıdır bu sayede bel bölgesine daha çok baskı uygulayarak olduğundan daha ince bir görünüme sahip olunmasını sağlamaktadır.

Bel incelten korse modelleri

Bel inceltici korseler sayesinde olduğunuzdan 1-2 beden daha ince görünebilirsiniz. Bu tür korseler gün içinde kullanılmalı fakat vücudun kan dolaşımını eski hale gelmesi için gece yatarken mutlaka çıkarılmalıdır. Bazı kişiler kilo verip daha fazla inceleceğini düşünerek korseleri gündüz kullandıkları gibi geceleri de çıkarmadıkları zaman zayıflamanın daha da hızlanacağını düşünürler. Bu davranış sağlığa oldukça zarar veren bir tutumdur. Yalnız bel incelten korseler vücuda baskı yaptığı için terleme yapabilirler. Kullanılan korse seçimi dikkatli yapılmalı ve oluşabilecek her türlü mikrop oluşumuna karşı hijyen kurallarına dikkat edilmelidir. Herhangi artı bir efor harcamadan günlük yapılan aktiviteler sonucunda oluşan terleme sonucunda zayıflamayı sağlayan korselerin kullanımı gün geçtikçe artmaktadır.

Vücut tipine göre korse seçimi

Etkili ve olumlu sonucun olduğu bir korse kullanımı hayal ediliyorsa Kadınlar vücutlarını iyi tanımalı ve korse seçerken kendi vücut yapılarına uygun korseleri seçmelidirler. Kadınların vücut tiplerine ve yapılarına uygun birçok korse çeşidi bulunmaktadır. İşte Belli başlı vücut tipleri ve ona uygun Korse seçimi şöyle yapılmalıdır:
Kum saati şekli: Bu vücut şekli olması istenilen ve tercih dilen bir fizik yapısı olduğu için sahip olunan vücut şeklini korumak için ve lite control özelliğindeki korseler kullanılmalıdır. Vücutta fazlalık olmadığı için hafif baskı yaparak yapan ve günlük kullanıma uygun olan korseler tercih edilmeli.

Kaşık şekli: Kaşık vücut tipi alt vücut kısmının daha kalın bir görünüme sahip olduğu bir kum saati görünümüne benzemektedir. Kalın olan bölgelere baskı yapıp toparlaması arzu edildiği için form control özelliğindeki korseler kullanılmalıdır.

Koni şekli: Koni vücut şekli kum saati vücut şekline benzemektedir fakat göğüs ve kalça kısmı biraz daha düzdür. Bu vücut şekli olan bayanlar bel altı bölgesini belirginleştirmelidir. Bu yüzden medium control özellikli korseler tercih edilmelidir. Ayrıca korse sütyen modellerinden yararlanarak göğüslerini de dolgunlaştırabilirler.

Cetvel şekli: Cetvel vücut şekli genelde sporcularda görülen vücut tipidir. Vücut hatları düz ve belirgin değildir. Bu tipteki vücut şeklinde kıvrımlar oluşturmak amacıyla form kontrol özelliği olan korseler tercih edilmelidir.
Elma şekli: Bu vücut şekli vücudun alt ve orta kısımlarında kalınlık bulunan vücut şeklidir. Kalın bölgeleri inceltme sağlayan dual control özelliği bulunan korseler tercih edilmelidir.

Güncellenme Tarihi : 29.6.2017 21:35

İLGİLİ HABERLER