Sağlık
  • 20.11.2017 00:52

Karaciğeri gençleştiren çay

Karaciğer, kirli hava şartları, sigara, alkol gibi alışkanlıklardan dolayı olumsuz etkilenir ve karaciğer yağlanması gibi çeşitli problemleri beraberinde getirebilir. Peki, karaciğer nasıl gençleşir, diye merak ediyorsanız işte cevabı…

Karaciğeri gençleştiren çay tarifi

Karaciğeri bitkisel ve doğal yollarla temizleyebilir, yıpranmış olan karaciğerinizi ilk günkü gibi genç haline getirebilirsiniz. Ancak karaciğeri en çok temizleyen ve karaciğeri hızlı bir şekilde gençleştiren en önemli bitki demirhindi bitkisidir. 
 
Bu bitki aynı zamanda sinir sistemini korur ve safra kesesi ile ilgili problemleri çözmeye yardım eder. Yağlanmış ve içi zehir dolmuş karaciğeri demirhindi bitkisiyle kısa sürede eski sağlığına kavuşturabilirsiniz.

Demirhindi çayı nasıl demlenir?

Karaciğeri gençleştiren çay tarifi

Demirhindi çayını hazırlamak için olarak 1 litre suyu kaynatın.  su kaynamadan önce 20 gr demirhindi meyvesini  suya ekleyin.  İyice kaynadıktan sonra soğumaya bırakın.  Çay soğuduktan sonra sabah ve akşam olmak üzere günde iki defa aç veya tok karnına tüketmeniz gerekir.

Karaciğeri gençleştiren çay tarifi

Karaciğeri gençleştiren çay nasıl içilmeli ?

Bu çayı sabah ve akşam olmak üzere içerisine 1 çay kaşığı bal ekleyerek tatlandırıp içebilirsiniz. Ancak içerisine kesinlikle şeker koymamanızı tavsiye ediyoruz.

Güncellenme Tarihi : 19.11.2017 23:55

İLGİLİ HABERLER