Sağlık
  • 13.2.2007 12:07

KUDRET GÖZ’ DEN KERATOKONUS HASTALARINA YENİ UMUT

CROSS LİNK METHODU

 

Türkiye’nin en büyük göz grubu olan Kudret Göz uyguladığı son teknolojisi ve bilimselliği ile hızla yol almaya devam ediyor.

 

Keratokonus hastalarında uygulanan CROSS LINK methodu keratokonus hastaları için önemli gelişmeler sağlıyor.

 

Gözün en öne tabakasını kornea adı verilen saydam tabaka oluşturur. Kornea normalde belli bir bombeliğe sahiptir. Keratokonus hastalarında, doğuştan gelen bir hastalık olarak kornea giderek öne doğru sarkar. Korneanın bombeleşmesindeki artış sonucu da astigmat meydana gelir.

 

Keratokonus hastalarında meydana gelen astigmat, göz yüzeyinin alt ve üst kadranında simetrik olmadığı, kontakt lens ve gözlükle tam düzeltilemediği için hastaların hayat kalitesini düşürüp, görme kalitesini ileri derecede etkileyebilir.

 

CROSS LINK adı verilen yöntem ile zayıf kornea yapısının güçlendirilmesi mümkündür. Bu yöntemde, korneanın içindeki  kollojen çapraz bağların kuvvetlendirilmesi sağlanmaktadır. Bu kuvvetlendirilmiş bağların görevi ilerlemiş keratokonus sonucu korneanın bombeleşmesi, dik ve düzensiz hale gelmesini önlemektir.

 

CROSS LINK tedavisi yaklaşık 30 dakika süren bir işlemdir ve en önemli özelliği de bir  ameliyat yöntemi olmamasıdır. CROSS LINK tedavisi UVA ışığı ve damla uygulanarak gerçekleştirilir. İşlem sırasında göze 5 dakika ara ile 2şer damla 30 dakika boyunca damlatılır.

 

Ayrıca operasyon gereken keratokonus hastaları için Kudret Göz bünyesinde uygulanan INTACS Operasyonu ile birlikte CROSS LINK Tedavisi uygulandığında sonuçların daha başarılı olduğu görülmektedir.

Güncellenme Tarihi : 24.3.2016 21:57

İLGİLİ HABERLER