Sağlık
  • 24.7.2016 01:22

Sivrisinekleri uzaklaştıran en etkili yöntem

Yazın sıcaklarla boğuşmak bir yana bir de sivrisinek krizlerimiz var. Sürekli kaşınan, kızaran, kabaran kollar bacakların yanı sıra sivrisineklerin hastalık taşıma riski insanlar oldukça tedirgin ediyor. Peki sürekli doğal olmayan spreylerle yaşamak zorunda mıyız? Hayır. İşte bu durumda birkiler imdadımıza yetişiyor... İşte sivrisinekleri kovan bitkiler

Sivrisinekleri uzaklaştıran bitkiler

Kedi Nanesi
Bu küçük bitkinin sadece kedilere özel olduğunu sanabilirsiniz, ama sivrisinek kovucu olarak da epey başarılı! Bitkiler dış etkenlere karşı kendini korumak için milyonlarca yıl boyunca evrimleşmiş kompleks organizmalardır. Bu bitki sayesinde sinekleri bahçenizden ve ailenizden uzak tutabilirsiniz. Bir araştırma kedi nanesinin sinek ilaçlarından on kat daha etkili olduğunu bulmuş.

Sivrisinekleri uzaklaştıran bitkiler

Limon Kekiği
Ontario Guelph Üniversitesi’nin araştırmasına göre ezilmiş limon kekiği yaprakları sivrisinek ısırmalarını %62 oranında azaltabiliyor. Eğer arkadaşlarınızla pikniğe gitmeyi düşünüyorsanız, bunu deneyebilirsiniz.

Sivrisinekleri uzaklaştıran bitkiler

Lavanta
Bahçenizde bulundurmanız gereken çok rahatlatıcı bir bitkidir. Anksiyeteyi hafifletmeye, gerginliğe, mide bulantısına, kusmaya, küçük yanıklara, solunum rahatsızlıklarına iyi geldiği bilinir. Ayrıca etrafındaki bitkileri de istenmeyen böceklerden koruyabilir. Sivrisineklerden korunmak için ve yapraklarından çay yapmak için rahatlıkla kullanabilirsiniz.
 

Sivrisinekleri uzaklaştıran bitkiler

Fesleğen
Hem mutfakta hem bahçede işe yarayan harika bir bitki. Sivrisinekleri kovmada en etkili bitkilerden biridir. Harika kokusu da cabası!

Sivrisinekleri uzaklaştıran bitkiler

Melisa
Nane ailesinden olan melisa şifalı bir bitki olmakla birlikte sivrisinekleri kovmakta etkilidir. Aynı zamanda regl sancılarına, kramplara, sindirim rahatsızlıklarına ve uyku bozukluklarına da iyi gelmektedir.

Sivrisinekleri uzaklaştıran bitkiler

Limon otu
Citronella adıyla bilinen doğal yağın elde edildiği bitkidir. Sivrisinek kovucu mumlarda kullanılan ana maddelerden biri bu yağdır. Limon otu insanların kokusunu bastırarak sivrisineklerin hedef şaşırmasına sebep olur.

Sivrisinekleri uzaklaştıran bitkiler

Kadife çiçeği
Balkonunuzu ve bahçenizi renklendirmekle kalmaz, istenmeyen böcekleri de uzak tutar. Pyrethrum adı verilen eşsiz bir aroma salarak böceklerin uzaklaşmasını sağlar.
 

Sivrisinekleri uzaklaştıran bitkiler

Biberiye
Mutfakta ve doğal temizlik ürünlerinde kullanılabilen, aynı zamanda istenmeyen böcekleri uzaklaştıran inanılmaz bir bitkidir. Araştırmalar biberiye kokusunun konsantrasyonu artığını ve hafızayı güçlendirdiğini göstermiştir.

 

Sivrisinekleri uzaklaştıran bitkiler

Sarımsak
Mucizevi bir bitki. Enfeksiyonla savaşmaktan tutun, bağışıklığı kuvvetlendirmeye kadar bir sürü faydası var. Bunun yanında kokusuyla doğal bir sivrisinek kovar işlevi de görmektedir. Her derde deva bu bitkiyi bahçenizde, saksınızda mutlaka bulundurun

 

Güncellenme Tarihi : 24.7.2016 01:26

İLGİLİ HABERLER