Yaşam
  • 3.9.2021 23:56

Salda Gölü'nün muhteşem su altı görüntüleri...

Burdur'un Yeşilova ilçesinde yer alan Salda Gölü'nün su altı ekosistemi bilimsel çalışmalar için görüntülendi.

İstanbul teknik Üniversitesi'nden gelen bilim insanlarına eşlik eden Türkiye Sualtı Sporları Federasyonu Çevre Kurulu Başkanı Tahsin Ceylan, “Salda Gölü inanılmaz harika bir ekosistem. Dalışlarımızda binlerce balığın arasında yüzdüğümüze tanık olduk. Böyle sağlıklı bir ekosistemin, insan baskılarından tamamen arındırılmasına ihtiyaç var. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'mızda zaten çalışmalarını bu alana yoğunlaştırdı” dedi.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile İstanbul Teknik Üniversitesi'nden bilim insanlarının birlikte yürüttüğü, Salda Gölü'nün kimyasal ve biyolojik değişimlerini inceleme projesi kapsamında su altındaki ekosistemden birçok örnekler alındı.

“Bölgenin dip faunası, florası, ekosistemi ve kayaç yapılarını inceledik”

Konuyla ilgili İHA muhabirine önemli açıklamalarda bulunan Türkiye Sualtı Sporları Federasyonu Çevre Kurulu Başkanı Tahsin Ceylan, “Çevre ve Şehircilik Bakanlığı adına Salga Gölü'ne bir çalışma yaptık. Oranın biyo çeşitliliği ve ekosistemini görüntüledik ve bunu da bir kısa film haline getirdik.

Salda Gölü'nün ekosistemi bilimsel çalışmalar için görüntülendi

Bu kez bilim insanlarımızla birlikte bu bölgeye gittik ve bölgenin dip faunası, florası, ekosistemi ve kayaç yapılarını ve kayaç yapılarını inceledik. İstanbul Teknik Üniversitesi'nden gelen hocalarımızla birlikte örnekler aldık. Hocalarımızın yanında getirdiği çok sayıda örnekleme formları vardı ve onların hepsinin tedarikini yaparak, teslim ettik” dedi.

“Salda Gölü'nün insan baskısından arındırılmasına ihtiyaç var”

Salda Gölü'nün sağlıklı bir ekosistemi olduğuna ve bunun bozulmaması için insandan arındırılmasına dikkat çeken Ceylan, “Salda Gölü inanılmaz harika bir ekosistem. Dalışlarımızda binlerce balığın arasında yüzdüğümüze tanık olduk. Böyle sağlıklı bir ekosistemin, insan baskılarından tamamen arındırılmasına ihtiyaç var. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'mızda zaten çalışmalarını bu alana yoğunlaştırdı” diye konuştu.

Güncellenme Tarihi : 3.9.2021 23:10

İLGİLİ HABERLER