Gündem
  • 27.7.2014 22:00

Savaş istemeyen İsrailliler ayaklandı

İsrail ordusunun Gazze saldırıları için askere çağırdığı ancak bu çağrıyı reddeden İtai Aknin Al Jazeera’ya konuştu, “Maruz kaldıkları bu katliamdan dolayı Filistin halkından kendi adıma özür diliyorum" dedi.

Tel Aviv kentinde işgal karşıtları İsrail'in Gazze saldırılarını protesto ediyor.

İsrail ordusunun askerlik görevi için yaptığı çağrıyı yaklaşık 50 arkadaşıyla birlikte reddeden İtai Aknin, “Bu katliamda ve diğer hiçbir katliamda yer almayacağız, öncelikle ben Filistin halkına bu katliamdan dolayı üzüntülerimi bildirmek istiyorum, katliamdan dolayı kendi adıma özür diliyorum” dedi.

İsrail saldırısına karşı ortaya koydukları tavır nedeniyle sürekli taciz edildiklerini belirten Aknin, “Dün gece katliama karşı bir gösteri yaptık, evimize dönerken saldırıya uğradık, bizi evlerimize sokmamaya çalıştılar taciz edildik” dedi.

İtai Aknin, “İsrail başka bir ülkeyi işgal ederek güvenli hale gelemez, tek çözüm işgali sonlandırmaktır” ifadelerini kullandı.

Birlikte yaşamak zorundayız diyen İtai Aknin,”Tek bir ülke olarak ya da iki devletli çözümle yaşayabiliriz. Bizim beklentimiz budur” dedi.

Tavırlarından geri adım atmayacaklarını söyleyen İtai Aknin, “Sesimizi daha fazla duyurmaya çalışacağız, susmayacağız, konuşmaya devam edeceğiz” şeklinde konuştu.

İsrail'in 7 Temmuz'da başlayan saldırılarında ölenlerin sayısı 1072'ye, yaralananların ise 6 bin 20'ye yükseldi.

Kaynak: Al Jazeera

 

Güncellenme Tarihi : 19.3.2016 02:58

İLGİLİ HABERLER