Yaşam
  • 19.2.2021 22:24

Sıla ve Ahmet Kural'ın davasında flaş gelişme! Yeniden yargılanıyor

Bir dönem aşk yaşadığı Sıla'ya darp uyguladığı iddiaları ile davalık olan ünlü oyuncu Ahmet Kural'ın davasında yeni bir gelişme yaşandı. 1 yıl 4 ay hapis cezasına çarptırılan Ahmet Kural hakkındaki karar bozulurken yeniden yargılanmasına başlandı.

Ünlü oyuncu Ahmet Kural'ın şarkıcı Sıla'ya şiddet uyguladığı haberleri magazin gündeminde deprem etkisi yaratırken ikili arasında yargı süreci başladı.

Görülen son davada mahkeme, Ahmet Kural hakkında 3 suçtan toplam 1 yıl 4 ay hapis cezası kararı verdi. Kural hakkındaki kararın, İstinaf Mahkemesi'nce bozulmasının ardından yeniden yargılanmasına başlandı.

İstanbul 60. Asliye Ceza Mahkemesindeki duruşmaya, Ahmet Kural ve Sıla Gençoğlu katılmazken avukatları duruşmada hazır bulundu. Duruşmada tanıklar dinlenecek.

DAVANIN GEÇMİŞİ

Şarkıcı Sıla Gençoğlu'nun 29 Ekim 2018'de o dönem sevgilisi olan oyuncu Ahmet Kural'ın Zekeriyaköy'deki evinde darp, tehdit ve hakarete uğradığı iddiasıyla görülen dava, 22 Nisan 2019'da karara bağlanmıştı. İstanbul 60. Asliye Ceza Mahkemesi Ahmet Kural'ı, "Tehdit" suçundan 7 ay 15 gün hapis, "Basit yaralama" suçundan 5 ay hapis, "Hakaret" suçundan ise 4 ay 5 gün hapis cezası olmak üzere toplam 1 yıl 4 ay 20 gün hapis cezasına çarptırmıştı. Verilen hapis cezaları da ertelenmişti. Ahmet Kural'ın avukatları karar üzerine istinafa başvurmuştu. İstanbul Bölge Adliye Mahkemesi 30. Ceza Dairesi başvuruyu kabul ederek Ahmet Kural hakkındaki kararı, "Hakaret" ve "Tehdit" suçları yönünden bozdu. Üst mahkeme, olayda basit yargılama usulünün uygulanmamasını, tanıkların dinlenmesi ve keşif yapılması gerekçeleriyle bozmuştu.

Güncellenme Tarihi : 19.2.2021 21:25

İLGİLİ HABERLER