Spor
  • 2.3.2015 14:15

Sinan Gümüş'ten iddialı açıklamalar

Galatasaray U21 takımında attığı goller ile dikkatleri üzerine çeken Sinan Gümüş, TFF'nin resmi dergisi TamSaha'ya röportaj verdi.

Genç oyuncunun TamSaha'ya verdiği röportajdan kesitler;

Almanya'dan gelip Galatasaray'ın U21 takımında oynadığı maç sayısından fazla gol atan, A takımla çıktığı ilk maçında ağları sarsan ve geleceğine umutla bakılan Sinan Gümüş'ü daha yakından tanımak istiyoruz.
1994 yılında Almanya'nın Pfullendorf kentinde dünyayla geldim. Babam da annem de Rize kökenli. Önce Kocaeli'ye yerleşmişler, oradan da Almanya'ya gitmişler. Dört kardeşiz. İki ablam, bir abim var. Babam 30 yıldır işçi olarak çalışıyor. Annem ise adeta hayatını çocuklarına adamış bir kadın. Bildim bileli dört çocuğunun peşinden koşuyor.

Stuttgart'a transferinin nasıl gerçekleştiğini anlatır mısın? 
Pfullendorf'ta oynarken Stuttgart'ın U17 takımıyla bir lig maçı yapmıştık. O maçta iyi oynamış ve bir de gol atmıştım. Maçın ardından Stuttgart'ın hocası yanıma gelerek "Seni idmanlarımıza çağırmak ve orada görmek istiyoruz" demişti. Zaten iki-üç hafta sonra sezon bitiyordu. Stuttgart'ın idmanlarına çıktım ve bir-iki antrenmandan sonra bana transfer teklifinde bulundular. Ben de Stuttgart'ın Almanya'daki en iyi altyapılardan birine sahip olduğunu göz önünde bulundurarak bu teklifi seve seve kabul ettim.

Almanya'dayken ciddi bir sakatlık yaşadığını biliyoruz. Kendini bu kadar futbola odaklamış bir insan olarak o sakatlığı yaşadığında "Acaba futbola dönemezsem?" gibi bir endişe yaşadın mı? 
Dediğiniz gibi üç ay boyunca idmanlardan uzak kaldığım bir sakatlık geçirdim. Stuttgart'a yeni transfer olmuştum. U19 takımındaki son senem olacaktı ve takımın başında Tayfun Hoca vardı. Onunla birlikte her şey çok güzel gidiyordu. Tayfun Hoca takımdan ayrıldıktan sonra bu sakatlığı yaşadım. Hem sevdiğim bir hocanın ayrılması hem de yaşadığım bu sakatlık nedeniyle gerçekten de çok zor günler geçirdim. Ama kendi kendime, "Sinan neyin varsa futbola vermelisin ve geri dönmelisin" dedim. Çünkü orada başarabilirsem daha iyi yerlere gelebileceğimi biliyordum. Başaramazsam neler olabileceğinin de farkındaydım. Bu motivasyonla sakatlığı atlatıp kendimi çabuk toparlamayı başardım.

Daha iyi yerler derken Stuttgart'ın A takımını mı kastediyorsun? 
Elbette Stuttgart'ın A takımında oynamayı hayal ediyordum. Başlangıçta Türkiye'de oynamak gibi bir niyetim yoktu. Ama Stuttgart'ın 3. Lig takımında oynamaya başladığımda Türkiye'deki büyük takımlara da gidebileceğimi düşünmüştüm. Zaten orada gösterdiğim performansla Galatasaray'dan teklif aldım.

Bu arada Türkiye'den başka teklifler de aldın mı? Bazı mecralardaFenerbahçe ve Beşiktaş'ın da bir önceki sezon sana talip olduğu hakkında bilgiler var… 
Açıkçası benim bundan haberim yok.

Tayfun Korkut'un senin üzerindeki emeğinden söz edersek, Almanya'da bir Türk teknik adamla çalışmak senin için avantaj olmalı… 
Stuttgart'taki ilk senemdi ve siz de bilirsiniz ki o yaştaki genç bir oyuncu için başka bir şehirde yeni bir kulübe alışmak hiç de kolay değildir. Üstelik küçük bir kulüpten büyük bir kulübe gelmiştim ve idman dozajı çok daha üst düzeydeydi. Tayfun Hoca bu süreçte elini üzerimden hiç çekmedi. Benimle her gün konuşur, "Nasılsın, iyi misin, yorgun musun?" diye sorar, yorgun olduğumda dinlenmeme izin verirdi. Çünkü küçük bir kulüpten geldiğimi ve Stuttgart'ın ağır idman temposunda başlangıçta zorlandığımı biliyordu. Bana her zaman "Arkanda duruyorum, sen yeter ki performansını yükseltmeye çalış" derdi. Stuttgart'taki başlangıç dönemimde Tayfun Hocanın varlığı ve bana verdiği destek büyük bir nimet gibiydi.

Galatasaray tarihindeki hangi oyuncu gibi anılmak istersin? 
Metin Oktay var, Hakan Şükür var. İkisi gibi de anılmak ve Galatasaray tarihine bu iki büyük golcü gibi geçmek isterim. Bir de benim evimde Mario Jardel ve Gheorghe Hagi'nin formaları var. Hatta ablam geçen gün Hagi formasının fotoğrafını çekip bana göndermiş.

Prandelli döneminde hiç oynama şansı bulamamışken Hamza Hamzaoğlu'nun göreve gelmesinin ardından A takımla maçlara çıkmaya başladın. Bize iki hocayla ilişkilerinden söz eder misin? 
Prandelli aslında benimle ilgileniyordu. Yaptığımız konuşmalarda, "Çalışmalarından memnunum ve sana bir gün şans vereceğim" diyordu. Genç bir oyuncu için bu bile önemli bir motivasyon kaynağıdır. Onun bu sözleri sayesinde her geçen gün artan bir performansla çalışmayı sürdürdüm. Bu sayede de Hamza Hamzaoğlu Hocamız geldiğinde beni hazır buldu ve oynattı.

Galatasaray formasıyla ilk çıktığın maçta gol atmayı başardın. Bize o maçta ve öncesinde neler yaşadığını anlatır mısın? 
Balçova Yaşamspor'la oynayacağımız Ziraat Türkiye Kupası maçı öncesinde yaptığımız idmanın ardından asılan kadroda ismimi gördüm ve çok sevindim. Benim için bir hayal gibiydi. Oynayıp oynamayacağımı bilmiyordum ama kadroda yer almak bile beni müthiş heyecanlandırmıştı. Koray'la da konuşmuştuk ve "Eğer oynarsam inşallah gol atıp kendimi gösterebilirim" demiştim. Çünkü U21 Ligi maçlarında attığım goller nedeniyle herkes benden bahsediyordu ve benim de A takımla sahaya çıktığımda onlara Sinan'ın nasıl bir oyuncu olduğunu ifade edebilmem gerekiyordu. İkinci yarının başlarında Bruma'nın yerine oyuna girdim ve 10 dakika sonra da golümü attım. Öyle büyük bir sevinç yaşadım ki gözümden yaşlar aktı. O mutlulukla Koray Günter'e koştum ve "Sana gol atacağımı söylemiştim" dedim.

Türkiye'de izlemekten keyif aldığın takımlar, beğendiğin oyuncular var mı? 
İlk zamanlar Beşiktaş çok iyi futbol oynadı. Onları izlemekten gerçekten de keyif alıyordum. Çok beğendiğim futbolcular ise Wesley Sneijder,Burak Yılmaz ve Beşiktaş'tan Demba Ba. Trabzonspor'da Mehmet Ekici de gerçekten çok iyi oynuyor.

Galatasaray-Fenerbahçe maçlarının çok farklı bir havası var. Sana bu havayı ve rekabeti anlattılar mı? 
Bu atmosferi statta bizzat yaşadığım için ne kadar inanılmaz olduğunu biliyorum. Kelimelerle anlatmak kolay değil. Almanya'da Stuttgart'la Bayern Münih arasında oynanan maçlar da derbi sayılır. Karlsruhemaçları da öyledir. Ama o maçların atmosferiyle Galatasaray-Fenerbahçe maçının atmosferi kıyas bile kabul etmez. Ben Fenerbahçe maçındaki atmosfere inanamadım. Kendi kendime "Acaba neredeyim?" diye sordum. Hele Sneijder'in attığı iki golle oluşan havayı anlatabilmek mümkün değil.

 

Güncellenme Tarihi : 18.3.2016 21:50

İLGİLİ HABERLER