Spor
  • 25.1.2020 11:23

Skandal!.. Nwakaeme’ye kırmızı kart gösteren Ali Şansalan hatasını kabul etti.

Hakem Ali Şansalan, skandalı itiraf etti!

Nwakaeme’ye gösterdiği kırmızı kartla Türkiye’yi sarsan Ali Şansalan hatasını kabul etti. Trabzonspor'un kupadan elenmesine yol açabilecek bir skandala imza atan Şansalan maçın ardından bordo-mavili yöneticilere, "Hatalı karar verdim. Çok üzgünüm" itirafında bulundu.

Hakem Ali Şansalan, skandalı itiraf etti!

Trabzonspor'un Ziraat Türkiye Kupası'nda Denizlispor'u penaltılarla eleyerek, çeyrek finale kaldığı maçın en önemli anı hiç kuşkusuz uzatma dakikalarında Nwakaeme'nin gördüğü kırmızı karttı. Hakem Ali Şansalan, Denizlisporlu Lopes'in çelmesiyle yerde kalan Nwakaeme serbest atış kullanmayı beklerken sarı kart görünce tepki gösterip, ikinci sarı karttan oyun dışı kalmıştı.

KORİDORDA İTİRAF ETTİ

Türkiye'nin hayretle karşıladığı kararının altında ezilen Şansalan, hakem odasında pozisyonun tekrarını inceleyince hatasını bir kez daha gördü. Şansalan stattan ayrılırken koridorda gördüğü bordo-mavili yöneticilere ayaküstü hatasını itiraf etti: "Hatalı karar verdim, çok üzgünüm."

KESİNLİKLE TEMAS VAR
Trabzonspor Başkanı Ahmet Ağaoğlu da Anthony Nwakaeme'ye verilen kartın çok yanlış olduğunu söyledi. Ahmet Ağaoğlu "Nwakaeme'ye rakibin kesin teması var. Hadi hakem görmedi, VAR'ın uyarması gerekirdi. Önemli oyuncularımızdan birini, adil olmayan sarı kartlardan kaybettik. VAR sistemi hakemlerin hatalarını indirmek için var. Ancak işe yaramadı. Saha içinde verilen kararın, TFF'ye ya da Tahkim'e yapılan itirazlar ile indirilip indirilmeyeceğini bilmiyorum ama kesinlikle değerlendireceğiz" diye konuştu..

TFF'YE BAŞVURULACAK

Trabzonspor Başkanı Ahmet Ağaoğlu da Nwakaeme'nin pozisyonu için, "Hakem hatası ile en önemli oyuncumuzu kaybettik. Önemli oyuncularımızın birini, adil olmayan sarıdan kaybettik. Saha içinde verilen kararın, federasyona ya da Tahkim'e yapılan itirazlar indirilip indirilmeyeceğini bilmiyorum ama kesinlikle itiraz edeceğiz" ifadesini kullandı.

TARAFTAR TEPKİLİ: BAK ALİ BAK BU FAUL
Bordo-mavili taraftarların maçın hakemi Ali Şansalan'a olan kızgınlıkları sürüyor. Taraftarlar, "Bak Ali bak bu faul" etiketiyle Nwakaeme'ye yapılan hareketi görmeyen Şansalan'a tepki gösteriyor.

RÜŞTÜ REÇBER ÖRNEK GÖSTERİLDİ
Trabzonspor'un Beşiktaş ile 2007 yılında oynadığı mücadelede siyah-beyazlı ekibin kalecisi Rüştü Reçber ceza sahası dışında elle oynadığı gerekçesiyle kırmızı kart görmüştü. Beşiktaş karşılaşmanın ardından Futbol Federasyonu'na başvurmuştu. Görüntüler izlendikten sonra 2 maç men alması beklenen tecrübeli eldivene ceza çıkmamıştı..

Kaynak: Sabah

 

Güncellenme Tarihi : 25.1.2020 11:51

İLGİLİ HABERLER