Gündem
  • 26.1.2006 00:05

SOĞUK CUMA'YA KADAR YAKAMIZI BIRAKMAYACAK!..

Tüm yurtta etkili olan kar yağışının, Marmara'nın batısı ve kıyı Ege dışında diğer bölgelerde yarın da devam edeceği bildirildi.


Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğü yetkililerinden alınan bilgiye göre, yarın Marmara Bölgesi'nin batısı ve kıyı Ege yağış almayacak, diğer yerlerde ise yağış devam edecek.
Kar yağışı; Doğu Karadeniz, Doğu ve Güneydoğu Anadolu, Doğu Akdeniz ve İç Anadolu'nun doğusu ile Marmara'nın doğusunda etkili olacak. Yalnızca Akdeniz Bölgesi kıyılarında yağmur görülecek ancak, bu gece ve yarın Antalya'ya da kar yağacak.


Etkisini yarın da gösterecek olan poyraz, kuzeybatı kesimlerde kuvvetli şekilde esecek.


Doğu Anadolu'da dağlarda ve yerleşim merkezlerinde 50-100 santimetre kar örtüsü üzerine yeni yağacak etkili kar nedeniyle özellikle Doğu Anadolu'da çığ tehlikesinin artacağına dikkat çekildi. Yurdun kuzey, iç ve doğu kesimlerinde buzlanma devam ediyor.


Alınan bilgilere göre, 27 Ocak Cuma günü Marmara Bölgesi'nin doğusu, Batı ve Orta Karadeniz kıyıları, Doğu Karadeniz ile Doğu ve Güneydoğu Anadolu'nun doğusu ve Bolu çevresinde kar yağışı görülecek. Yağışlar, Doğu Karadeniz'in doğusu ile Doğu Anadolu'nun doğusunda
etkili olacak, diğer yerlerde yağışlar hafif geçecek.
Kar yağışı 28 Ocak Cumartesi günü de bazı bölgelerde devam edecek.Orta Karadeniz kıyıları, Doğu Karadeniz ve Doğu Anadolu'nun doğusu, kar yağışlı, Marmara ile yurdun iç kesimleri ise yer yer yoğun sisli geçecek.


Orta ve Doğu Karadeniz kıyıları ile Kars, Ardahan çevreleri 29 Ocak Pazar günü, kar yağışlı geçecek. Marmara ile yurdun iç kesimlerinde sis görülecek.

-AYAZA DİKKAT-
Özellikle Cumartesi gününden itibaren 3-4 gün gece ayazları başlayacak. Sıcaklıklar, kar yağışı alan kesimlerde oldukça düşecek.


Kar yağışının etkisini sürdürmesi nedeniyle bazı yerleşim birimlerindeki kar kalınlıkları, Davraz 46, Kartepe 250, Bitlis 100, Ardahan 39, Ağrı 75, Muş 74, Hakkari 60, Bingöl 72, Kars 48, Erzurum 36, Gümüşhane 26, Tunceli 49, Bayburt 40 ve Sivas'ta 23 santimetre olarak tespit edildi. Kayak merkezlerinde ise kar kalınlığı, Uludağ'da115, Kartalkaya'da 200, Saklıkent'te 40, Palandöken, Ilgaz ve Erciyes'te 100, Sarıkamış'ta 120 santimetre olarak belirlendi.


Meteoroji İşleri Genel Müdürlüğü'nün zirai tahmin raporunda da, Türkiye genelinde kar yağışı, soğuk hava ve kuvvetli rüzgar nedeniyle üreticilerin, düşük sıcaklıklara karşı ürünlerinin korunması için önlem almaları istendi.
Öte yandan açıklamada, 30 Ocak-3 Şubat 2006 tarihleri itibariyle bölgesel değerlendirme tahminleri ise şu şekilde sıralandı:


"MARMARA BÖLGESİ: Hafta ortasına kadar çok bulutlu ve yoğun sisli, yağış beklenmiyor. Gece sıcaklıkları sıfırın altında gündüz sıcaklıklar 4-7 derece civarında, çarşamba gününden itibaren yağışlı geçecek.


EGE BÖLGESİ: Hafta ortasına kadar çok bulutlu ve yoğun sisli, yağış beklenmiyor. Gece sıcaklıkları iç kesimlerde sıfırın altında gündüz sıcaklıkları iç kesimlerde 2 ila 4 derece civarında, çarşamba gününden itibaren yağışlı geçecek.


KARADENİZ BÖLGESİ: Çok bulutlu Doğu Karadeniz kıyıları hafif yağışlı, batı kesimleri yoğun sisli geçecek. Gece sıcaklıkları iç kesimlerde sıfırın altında, gündüz sıcaklıkları iç kesimlerde 1-2 derece civarında.


AKDENİZ BÖLGESİ: Parçalı bulutlu iç kesimler yoğun sisli, çarşamba gününden itibaren batısı yağışlı geçecek. Gece sıcaklıkları iç kesimlerde sıfırın altında gündüz sıcaklıkları sis nedeniyle 1-2 derece civarında.


İÇ ANADOLU BÖLGESİ: Az bulutlu yoğun sisli, gece ayazları etkili olacak. Perşembe ve Cuma günleri yağışlı, gece sıcaklıkları sıfırın altında eksi 10, eksi 14 ) gündüz sıcaklıklar -2, -4 derece civarında.


DOĞU ANADOLU BÖLGESİ: Çok bulutlu ve sisli gece sıcaklıkları sıfırın altında eksi 20, 25 derece) günüz sıcaklıklar eksi 8, eksi10 derece civarında


GÜNEYDOĞU ANADOLU BÖLGESİ: Parçalı bulutlu yağış beklenmiyor. Yoğun sisli, sıcaklıklar doğusunda gece sıfırın altında eksi 6, eksi 9; gündüz sıcaklıklar 2, 3 derece."

Güncellenme Tarihi : 25.3.2016 10:10

İLGİLİ HABERLER