Medya
  • 25.3.2021 21:31

Solcu yandaş gazeteci Enver Aysever CHP’li belediyeleri sıraya dizmiş

CHP'li belediyelerden Enver Aysever'e kıyak mı? Yılda 70 bin lira aldığı ortaya çıktı!

Cumhuriyet gazetesi yazarı ve edebiyatçı Enver Aysever'in İzmir Büyükşehir Belediyesi'nden başka belediyelerden de aldığı işler gündemde.

Sabah Gazetesi, İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin 238 bin 500 liralık yazarlık atölyesi ihalesi ile gündeme gelen gazeteci yazar Enver Aysever'i bu kez diğer CHP'li belediyelerden aldığı işlerle sayfalarına taşıdı.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, gelen tepkiler üzerine Enver Aysever'e verilen ihalenin iptal edildiğini açıklamıştı. Sabah gazetesi, bugün Enver Aysever'in diğer CHP'li belediyelerden aldığı işleri haberleştirdi.

Habere göre CHP’li çok sayıda belediye Aysever'e yüklü miktarda para ödedi. Sabah'taki haber şöyle:

CHP'Lİ BELEDİYELERDE YANDAŞA KIYAK SEFERBERLİĞİ

Aysever'in İstanbul'da Bakırköy, Büyükçekmece, Beylikdüzü, Beşiktaş, Sarıyer, Maltepe ve Kartal ilçe belediyeleri ile Muğla Büyükşehir, Edirne Belediyesi, Tekirdağ'ın Muratlı Belediyesi, Kırklareli'nin Lüleburgaz Belediyesi, Muğla'nın Datça Belediyesi ve Çanakkale'nin Kepez Belediyesi'nde de birçok etkinliğe katıldığı ve yüklü miktarda paralar aldığı ortaya çıkmıştı.

PROGRAMIN SÜRESİNİ UZAT, PARAYI DA ARTTIR!

Eğitim adı altında düzenlenen etkinliklerle sık sık belediye ilişkilerini güçlendiren Aysever, aynı zamanda satılan biletler üzerinden de paralar kazandı. Mudanya Belediyesi'yle "Yazı Akademisi" isimli eğitim programını başlatan Aysever, günde 2'şer saat düzenlenen programlara katılım sayısını 20 kişi ile sınırlandırdı. Böylece programın süresi uzun tutularak elde edilen kazanç artırıldı.

Diğer yandan bu program 4 haftalık 1'inci dönem ve yine 4 haftalık 2'nci dönem şeklinde düzenlendi. CHP'li belediyeler bu şekilde adeta Aysever'e çalışmış oldu.

70 BİN DE MUDANYA'DAN

Mudanya Belediyesi'ne yıllarca etkinlik düzenleyen Enver Aysever'in CHP'li Başkan Hayri Türkyılmaz ile sözleşme imzalarken çekilen fotoğrafı ortaya çıktı. Söz konusu sözleşmede, Aysever'in Mudanya belediyesine yapacağı kültür ve tarih danışmanlığı karşılığında 70 bin lira alacağı belirtiliyor.

 

 

Güncellenme Tarihi : 25.3.2021 20:45

İLGİLİ HABERLER