Gündem
  • 23.1.2020 22:47

Soldan ümidini kesen Demirtaş'tan sağ ittifak çağrısı

HDP'nin terör suçlarından tutuklu eski eş başkanı Selahattin Demirtaş, soldan ümidini kesti. "Bugün için solda kapsamlı ve bütünlüklü birlik zor görünüyor" ifadelerini kullanan Demirtaş, “Yine de sağlıklı bir tartışma zemini sağlanıp geniş toplumsal tabanlı bir demokrasi bloğu kurulabilir” dedi.

Terör örgütü PKK'nın siyasi uzantısı HDP'nin eski eş başkanı Selahattin Demirtaş, ittifak çağrısında bulundu.

Tükenmez Haber'de yer alan habere göre; Edirne F Tipi Yüksek Güvenlikli Cezaevi’nde bulunan Selahattin Demirtaş, soruları cevapladı.

“Bugün için solda kapsamlı ve bütünlüklü birlik zor görünüyor” sözleriyle soldan ümidi kestiğini açık açık belirten Demirtaş “Solda kapsamlı ve bütünlüklü birlik ise bu koşullarda zor görünüyor. Herkes kendi küçük partisini korumayı dünyanın en önemli meselesi ve amacı olarak görürken halkın gerçek beklentilerine kimse yanıt olamıyor. Ortak bir basın bildirisi bile tek bir kelime yüzünden günlerce tartışılıp krize düşünürken solda birliği tartışmak mümkün olamıyor maalesef. Üzücü.” ifadelerini kullandı.

İttifak çağrısı yaptı

“Yine de sağlıklı bir tartışma zemini sağlanıp geniş toplumsal tabanlı bir demokrasi bloğu kurulabilir” diyen Demirtaş, ittifak tartışmalarına ilişkin ise “Her siyasi parti veya hareket kendi programını dayatınca ortaya sağlıklı bir ittifak çıkmaz. Parti veya kadro çıkarlarına, son derece gereksiz ideolojik çatışmalara son verilmedikçe, ortaya anlamlı bir güç birliği de çıkmıyor” ifadelerini kullandı.

Demirtaş, Ali Babacan ve Ahmet Davutoğlu’nun yeni partilerine ilişkin, “Eğer demokrasiye geçiş sürecine katkı verebilecek bir duruş ve toplumsal desteğe sahip olurlarsa elbette siyasette bir karşılıkları olur. Nasıl bir ilişkimiz olacağını pratikleri belirleyecek” dedi.

 

Güncellenme Tarihi : 23.1.2020 23:06

İLGİLİ HABERLER