Gündem
  • 21.2.2020 17:23

Şortlu kıza saldırana 3 yıl 4 ay, başörtülüye saldırana 2 yıl 9 ay

Yargıdan çifte standart! ‘Şortlu kız’ saldırganına öyle, ‘başörtülü’ kız saldırganına böyle

Karaköy’de başörtülü kıza yönelik saldırıda, mahkeme çifte standart bir karara imza attı. Davada sanık kadın Semahat Yolcu'ya 4 ayrı suçtan toplamda 2 yıl 9 ay 17 gün hapis cezası verilirken, mahkeme, hükmün açıklanmasını geri bıraktı. Pendik’te şortlu bir kıza yapılan saldırıda ise, sanık Ercan Kızılateş, 3 yıl 4 ay hapis cezasına mahkum edilirken, hakim hükmün açıklanmasının geri bırakılmasına ve hapis cezalarının ertelenmesine yer olmadığına hükmetmişti.

Aylar önce Karaköy’de başörtülü kızlara saldıran Semahat Yolcu, ülke genelinde büyük infiale neden olmuştu. Kasım ayından bu yana devam eden davada mahkeme bugün kararını verdi. Sanık Semahat Yolcu’ya, 2 yıl 9 ay 17 gün hapis cezası verildi. Bununla birlikte mahkeme, Yolcu’nun cezasının açıklanmasını erteledi. Başörtülü kızlara saldırıp örtülerini çıkarmaya çalışarak alenen tesettür düşmanlığı yapan Yolcu’nun cezasının ertelenmesi, yargının çifte standartını ortaya çıkardı. Mahkeme, Pendik’te şortlu kıza saldıran sanık Ercan Kızılateş’e 2 ayrı davadan toplamda 3 yıl 9 ay 25 gün hapis cezası vermiş ancak cezayı ertelememişti. Bu durum, mağdurun başörtülü olması durumunda yargının nasıl çifte standart uygulayabileceğini alenen gözler önüne serdi.

Başörtülü kızlara saldırdı

2019’un Kasım ayında Semahat Yolcu, Karaköy’de yolda yürüyen başörtülü kızların yanına gidip saldırmıştı. Yolcu, kızların başörtülerini zorla çıkarmaya çalışmış ve kızlardan birinin omzuna yumruk atarak küfür ve hakaretler yağdırmıştı.

2 yıl 9 ay ceza aldı, cezası ertelendi

Semahat Yolcu’nun davasında mahkeme, sanığa 2 yıl 9 ay 17 gün hapis cezası verilmesine karar verirken, hükmün açıklanasını ise geri bırakarak cezayı erteledi.

Şortlu kıza saldırdı, 3 yıl 9 ay 25 gün yedi

Geçtiğimiz yıl ise, Pnedik’te yaşanan benzer bir olayda Ercan Kızılateş isimli şahıs, toplu taşıma aracında şortlu bir kıza saldırmış ve tokat atmıştı. Olay sonrası açılan davada Kızılateş’e 2 ayrı davadan toplam 3 yıl 9 ay 25 gün hapis cezasına çarptırılmıştı.

Cezası ertelenmedi

Bugün karara bağlanan başörtülü kıza saldırı davasında hükmün açıklanması geri bırakılırken, şortlu kıza yönelik davada ise mahkeme hakimi, saldırgan Ercan Kızılateş’a yönelik  “sanığı bir daha suç işlemeyeceği yönünde mahkemede olumlu kanaat oluşmadığı gerekçesiyle” hükmün açıklanmasının geri bırakılmasına ve hapis cezalarının ertelenmesine yer olmadığına hükmetti.

Mağdur başörtülü olunca karar değişti

Yargının şortlu kadına uyguladığı ‘adaleti’ başörtülü mağdurlara uygulamaması çifte standart olarak yorumlandı

 

Güncellenme Tarihi : 21.2.2020 18:05

İLGİLİ HABERLER