Gündem
  • 20.9.2020 10:04

Soylu FETÖ'cüler ve bölücüleri cesaretlendiren Anayasa mahkemesine savaş açtı

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Ankara’da şehit, gazi yakınları ve gazilerle buluşmasında konuştu.

Anayasa Mahkemesi’nin güvenlik soruşturmalarının kaldırılması ve şehirlerarası yollarda gösteri yürüyüşünü yasaklayan kanunun iptal edilmesi kararlarını eleştirmesi üzerine gelen tepkilere cevap veren Bakan Soylu, geçen gün Anayasa Mahkemesi ile ilgili bir söz söylediğini hatırlatarak, “Çok hoşuma gitti. Kimlerin Anayasa Mahkemesi´ni savunduğunu gördüm” dedi.

Bakan Soylu, şehit olan Sezer Astsubay’ın 20 günlük çocuğunu göremediğini hatırlatarak, “Anayasa Mahkemesi Başkanı’nın umurunda mı bu, bilmiyorum; yaşıyor mu bu duyguyu, onu da bilmiyorum. Bir ülkenin cumhurbaşkanı, bütün kurumları sabahtan akşama kadar eleştirilirken Anayasa Mahkemesi´nin aldığı kararlar eleştirilemez diye bir şey söz konusu değildir” diye konuştu.

AYM'nin şehirlerarası yollarda yapılan eylemleri yasaklayan kanunu iptal etmesine tepki gösteren İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, "Madem özgür bir ülkeyiz, polis koruması almana gerek yok. Bisikletinle işe git gel bakalım. Sayın Anayasa Mahkemesi Başkanı, kendi arabamla tek başına gitmeye ben varım, sen var mısın?" ifadesini kullandı.

SOYLU ANAYASA MAHKEMESİNİN BU KARARLARINA ÖFKELENMİŞTİ

İçişleri Bakanı Soylu, Ankara'nın Kızılcahamam ilçesinde düzenlenen 'Toplumsal Olaylarda Müzakere Kursu' açılış töreninde konuştu.

Anayasa Mahkemesi'nin şehirlerarası yollarda yapılan eylemleri yasaklayan kanunu iptal ettiğini hatırlatan Soylu, karar nedeniyle AYM Başkanı Zühtü Arslan'a ve AYM üyelerine tepkisini şu sözlerle dile getirdi:

​'Ayağımızı topal bırakmayın, bizi naçar bırakmayın'

"Anayasa Mahkemesi karar veriyor. Güvenlik soruşturmasını kaldırın, ne olacak FETÖ'cüler girsin, PKK'lılar girsin ne olacak. Anayasa Mahkemesi Başkanı'na buradan söylüyorum. Madem özgür bir ülkeyiz, ana caddelerde, sokaklarda özgürce yürüyüş hakkının ortadan kaldırılmasını geçen gün onayladınız. Polis koruması almana gerek yok. Bisikletinle işe git gel bakalım. Hadi git gel, özgürüz ya. Tamamen her şey güvenlik altında ya, hadi git, niye polis koruma alıyorsun, niye eskortlarla geziyorsun o zaman? Ben varım, sen var mısın? Sayın Anayasa Mahkemesi Başkanı, kendi arabamla tek başına gitmeye ben varım, sen var mısın? Biz buralardan gideriz ama bu ülke büyük bir mücadele içerisinden geçiyor. Ayağımızı topal bırakmayın. Bizi naçar bırakmayın, zorluk içerisinde bırakmayın ne olursunuz ya yapmayın, etmeyin bu ülkeye. Nolursunuz yapmayın. Son aldığınız karar; 'bütün şehirlerarası yollar her türlü eylem ve etkinliğe açıktır.' Açarız, dertlerini Anayasa Mahkemesi Başkanı'na anlatsınlar."

'Kılıçdaroğlu evinde rahat rahat uyuyorsan şu anda toprağın altında yatan Yüzbaşı Mahmut sayesinde'

Soylu, Türkiye'nin standartlarına kavuşmak istediği Avrupa ve ABD'nin virüs salgınında vatandaşlarına maske dağıtmaktan aciz olduğunu söyledi.

Söz konusu medeniyetlerin dünyanın çağdaş norm ve evrensel değerlerini belirlediğini ifade eden Soylu, diğer taraftan kendi ülkelerinde meydana gelen olaylara karşı aynı hassasiyeti göstermediğini ifade etti.

Türkiye'nin içinde de muhalefet adı altında bir kesimin alınan tedbirlere karşı eleştirilerde bulunduğunu anlatan Soylu, şöyle konuştu.

"Yazıklar olsun. Ayıptır. Hala Kobani olaylarının ortaya çıkarttığı tortuları, milletimizin üzerinde bırakmak istediği anlayışı bertaraf etmek için bu millet el birliği ile mücadele etmektedir. Türkiye'nin güvenlik güçleri. Yazıklar olsun. Belediyeleri pişpişleyip, terör örgütüne silah taşıyanlara alkış tutan, sokağa çıkın yakın yıkın talimatı verenin şeref madalyası alacağı bir ülke değil burası. Yazıklar olsun. Dün, Samsun Havza'da Yüzbaşı Mahmut'u toprağa verdik. Dünyanın hangi ülkesinde bir yüzbaşı teröristi almak için mağaraya girer, bir yarbay mağaraya girer? Kemal Kılıçdaroğlu, evinde rahat rahat uyuyorsan şu anda toprağın altında yatan Yüzbaşı Mahmut sayesinde. GATA'da hayat mücadelesi veren Yarbay Muammer sayesinde. Şehit düşen özel harekat polisleri sayesinde."

Konuşmasında, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na yönelik eleştirilerini sürdüren Soylu, "Kolay değil mi Ankara'da siyaset yapmak. Kolay, yalandan şehit ailelerine telefon açıp başsağlığı dileyerek, üzerinizdeki sorumluluğu savdığınızı zannediyorsunuz" diye konuştu.

 

Güncellenme Tarihi : 21.9.2020 00:43

İLGİLİ HABERLER