Medya
  • 9.10.2019 00:14

Sözcü Yazarı Amerika'yı haklı Türkiye'yi işgalci ilan etti

Sözcü (Korkusuz) yazarı Can Ataklı, terör koridorunu bitirmek üzere sınırda hazırlık yapan Türk Ordusu'nu 'işgalci' ilan etti. Ataklı'ya göre ABD terörü bitirmek için Suriye'de. Yani işgalci değil ama TSK girerse işgal gücü olacak! 

Fırat’ın doğusunda Amerikan himayesinde terör devletçiği kuran PKK/YPG’nin temizlenmesine yönelik son hazırlıklar yapılıyor. Türk askeri sınır hattında konuşlandı. Bir yandan da Amerikan askerlerinin PKK/YPG bölgelerinden çekilme faaliyeti devam ediyor.

Türk Milleti, ordusunun arkasında kenetlenmişken, Sözcü (Korkusuz) yazarı Can Atatklı’dan skandal bir yazı geldi. Ataklı’nın “Korkunç bir tuzağa çekiliyoruz” başlıklı yazısının satır başları şöyle:

“Herkesin aklında 'Amerika ne der?' sorusu vardı. Oysa bölgedeki tek büyük güç Amerika değil ki. Amerika izin verdiğinde Rusya da buna uyacak mı acaba?

Şimdi diyebilirsiniz ki 'Amerika işgalci güç sayılmıyor da Türkiye neden sayılsın?' Akla aykırı gibi geliyor ama Amerika bölgede resmi açıdan işgalci olarak bulunmuyor. Kendi ülkesini de tehdit eden dinci terör örgütlerine karşı mücadele veriyor. Suriye ile bir sorunu yok, sadece Suriye resmi güçlerinin güvenliği sağlayamadığı Irak sınırına yakın bölgelerde geçici olarak güvenlik sağlamaya çalışıyor. Amerikan askeri Irak’ta resmi olarak bulunuyor ve dinci teröre karşı askerini korumak için Suriye’de operasyonlar yapıyor.

Suriye’nin resmi güvenlik güçlerinin henüz uzanamadığı bölgelerde konuşlanıyor. Ve yine resmi olarak dinci terörle mücadelede Suriye’nin iç dinamikleriyle işbirliği yapıyor.

Amerika dünyaya bunu böyle anlatıyor. Kimse de buna karşı çıkmıyor. Çünkü Amerika bunu yaparken sadece kendi başına yapmıyor. Aralarında kimi NATO üyesi olan bazı ülkelerin de desteğini alıyor. Bölgede sadece Amerikan askeri yok. Rusya, Suriye’nin davetlisi olarak bu topraklarda. Türkiye ise direk Suriye’nin toprak bütünlüğüne müdahale etmiş gibi olacaktır. Eğer Türkiye Suriye’ye girerse karşımıza bir anda önce Suriye resmi yönetimi çıkacaktır. Ardından Suriye’ye hamilik yap hamili an Rusya 'Ne yapıyorsun' diyecektir. Sonra sırasıyla İran, Çin, Hindistan gibi ülkeler de İşgalci Türkiye Suriye’den derhal çık” çağrıları yapacaklar ve konuyu Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi’ne götürecekler ve oradan benzer bir karar aldıracaklardır. 5 üyeden hiçbiri de 'dünyadan daha büyük olmadıkları için' buna karşı çıkmayacaktır.

Ancak ben bunlara hiç gerek kalmadan Türkiye’nin 'aklıselimin' galip geleceğine inanıyorum, inanmak istiyorum. Bu iktidar bile göz göre göre Türkiye’yi bu kadar büyük tehlike içine atmaz.”

Güncellenme Tarihi : 9.10.2019 00:19

İLGİLİ HABERLER