Spor
  • 25.4.2015 11:44

Aziz Yıldırım bu ne şimdi ?

Vatan yazarı Serhat Ulueren yaklaşan şike davası öncesi Aziz Yıldırım hakkında ağır bir eleştiride bulundu.

Ulueren'in Vatan'daki yazısı şu şekilde;

"28 Nisan Salı günü görülecek şike davasında Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım’ın kendilerine kumpas kurulduğu yönündeki iddialarla ilgili en büyük kozu Cihan Oskay...

Hani 2006’da çıktığı Telegol’de Yıldırım’ın talimatıyla Fenerbahçe maçı için Samsunlu ve Galatasaray maçı için Trabzonlu futbolculara para verdiğini belgeleriyle açıklayan Oskay...

O dönem Yıldırım’ın Meczup, akıl hastası, sahtekâr, yalancı, hilebaz, dolandırıcı”, 30 Nisan 2012’deki şike davasında da Ben bu meczubu dinlemem” dediği Oskay...

14 NİSAN Salı Sabah Gazetesi’nin spor sayfasındaki manşeti, ”İşte paralel kumpas” ve 15 Nisan Çarşamba Hürriyet Gazetesi’nin spor manşeti, “F.Bahçe’den Cumhurbaşkanı’na kumpas mektubu” yayımlanınca ben de bu yazıyı yazmaya karar verdim.

SABAH ve Hürriyet’e göre halen cezaevinde bulunan Cihan Oskay 2009’da Aziz Yıldırım aleyhine ‘Şike’ ve ‘Ergenekon Davaları’na tanıklık yapması için Zaman Gazetesi Genel Yayın Müdürü Ekrem Dumanlı’dan teklif alır. Oskay’a bildiklerini anlatması ve Ergenekon Davası’nda Yıldırım’ın sanık olması halinde Zaman’da köşe yazarlığı yapabileceği yine Dumanlı tarafından dile getirilir. Ama Oskay teşekkür edip yardımcı olamayacağını belirtir.

EVET Cihan Oskay 28 Nisan 2015’te 13. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülecek şike davasında Aziz Yıldırım lehine tanıklık yapmak istediğini dilekçeyle mahkemeye bildirdi. Ve bu davada F.Bahçe’nin en büyük kozu belki o olacak. Çünkü Aziz Yıldırım yıllardır şike davasının bir komplo olduğunu, asıl amacın F.Bahçe’yi ele geçirmek olduğunu ve kendilerine kumpas kurulduğunu dile getirmişti. Ve gelelim Cihan Oskay’ın kim olduğuna ve benim neden özür beklediğime...

Özkök bizzat talep etti
TARİH: 27 Kasım 2006 Pazartesi... Yer: Doğan Medya Grubu... 2000-01 şampiyonu F.Bahçe’nin o sezon şike ve teşvik primi vererek şampiyon olduğunu belgeleriyle iddia eden Cihan Oskay’ı canlı yayına çıkarmamız gerektiğini bizzat Hürriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Ertuğrul Özkök benden talep eder. Sonrasında Star TV Genel Yayın Direktörü Fatih Edipoğlu ile Özkök konuşur ve Cihan Oskay’ın canlı yayın konuğu olarak katılacağı Telegol programının 27 Kasım 2006 pazartesi günü saat 22.00’de başlamasına karar verilir.

YAKLAŞIK 6 saat süren tarihi programda Oskay, kendisine Aziz Yıldırım’ın talimatıyla, 2000-01’in sezonun son maçları olan ve şampiyonun belli olacağı Samsun-F.Bahçe maçı öncesi maçı kaybetmeleri karşılığında Samsunlu futbolculara 150 bin dolar, aynı gün oynanacak olan G.Saray maçında da Trabzonspor’un kaybetmemesi karşılığında bordo-mavili oyunculara 250 bin dolar verdiğini açıklar ve sonrasında Türkiye’de yer yerinden oynar. Evet o sene F.Bahçe deplasmanda Samsun’u 3-1 yenerek şampiyon olur. CANLI yayında bu iddialarını elindeki ses kayıtlarıyla bir bir ifşa eden Cihan Oskay için F.Bahçe adına Mahmut Uslu, Şekip Mosturoğlu gibi önemli isimler telefonla Telegol’e bağlanıp, Yalancı, sahtekâr ve para karşılığı iş yapıyor” diyerek, şike iddialarını yalanladılar.

Hedef gösterildik
BEN ve yorumcularım 27 Kasım’da iddiaları ve belgeleri tartışırken, ATV’de Ahmet Çakar da bizi ve konuğumuz Oskay’ı yalancı çıkarmak için her türlü oyunu oynar. Program öncesi bizzat F.Bahçeli yöneticilerin kurduğu Çakar, Oskay’a her türlü iftira ve hakareti eder. Tabii sonrasında Oskay’a yüklü bir tazminat da ödemek zorunda kalır. 29 KASIIM 2006’da ise Aziz Yıldırım ve yöneticilerden Ali Koç ile Şekip Mosturoğlu, Telegol’ü, beni, yorumcularımızı karalayıp, taraftarlara hedef göstermiş ve Cihan Oskay için de Meczup, akıl hastası, sahtekâr, yalancı, hilebaz, dolandırıcı” gibi ağır ifadeler kullanmıştı. Ayrıca Ahmet Çakar’ı da şahit göstermişti Aziz Yıldırım ve arkadaşları.

O zamanın meczupu şimdi 1 numaralı tanık
MECZUP kelimesinin anlamı; Aklını yitirmiş, deli, sapık... EEE 2006’da şike itirafları yaptığı için deli, sapık, aklını yitirmiş damgası yiyen Cihan Oskay, şimdilerde Aziz Yıldırım’ın 1 numaralı tanığı pozisyonunda. En azından geçen hafta Sabah ve Hürriyet gazetelerinde çıkan bu haberi yalanlamadı Aziz Yıldırım. ÜSTELİK Cihan Oskay ilk şike davasında da 30 Nisan 2012 tarihinde hakim Mehmet Ekinci’nin karşısına çıkıp 2000-01’de F.Bahçe Başkanı Aziz Yıldırım’ın talimatıyla şike ve teşvik primi verdiğini söylemiş, Aziz Yıldırım Bu meczubu dinlemem” diyerek salonu terk etmek zorunda kalmıştı.

DAHA fazla geçmişi kurcalamak istemiyorum. Ama 2006 Kasım ayından beri, Telegol markasına, şahsıma ve yorumcularıma her türlü hakareti yapan, taraftarlara hedef gösteren, bizleri sürekli karalayıp F.Bahçe düşmanları olarak ilan eden, çalıştığımız Star TV, Kanal 1, Kanaltürk ve TV8’den kovulmamız için bizzat baskı yapan Aziz Yıldırım’dan ve yine bizlere ağır suçlamalar getirip onurumuzla, haysiyetimizle oynayan sayın Ali Koç’dan özür bekliyorum. Niye mi? ÇÜNKÜ 2006 yılında meczup dedikleri Cihan Oskay’a şimdilerde can simidi olarak sarılıp tanık yapmak istedikleri, hatta Cumhurbaşkanımız’a, Başbakanımız’a bile mektup yazma cesareti bulup Oskay’a methiyeler düzdükleri için.

Yok öyle kandırmaca
ŞUNU da çok net söyleyebilirim; Serhat Ulueren olarak Cihan Oskay’ın 2006’da şike ve teşvik primi hakkında söylediklerine de bugün F.Bahçe’ye cemaat tarafından kumpas kurulduğunu belirten açıklamalarına da yüzde 100 inanıyorum. Çünkü benim için Cihan Oskay hiçbir zaman sahtekâr bir adam olmadı, iyi bir dost oldu. Katil de olsa, cezaevinde de sürünse Oskay’ın tüm anlattıklarına dün de inandım bugün de. KISACASI ben önce meczup, sahtekâr, deli damgası vurduğum bir adama sonra çıkarlarım uğruna sarılmam, kucak açmam. Benim için adam her zaman adamdır, yılan da her zaman yılandır. VAY be! Önce ‘meczup’ de, şimdi işine gelince doğru bilen, dürüst, güvenilir ve akli dengesi yerinde. YOK öyle kandırmaca. Yok öyle sahtekârlık...

İddialar neden araştırılmadı?
Aziz Yıldırım ve ekibine göre, ben ve o programda yer alan yorumcular F.Bahçe düşmanı ve F.Bahçe’yi şikeyle karalamaya çalışan meczuplardık. Ama o Yıldırım, o dönemki TFF’nin Cihan Oskay’ın iddialarının araştırılmasını istiyor musunuz?” sorusuna ne yazık ki Evet” diyememişti. Çünkü araştırılmasını istemiyor, konunun kapanmasını talep ediyordu. Bu arada F.Bahçe taraftarı, talimatla Telegol ve benim için karalama yürüyüşü organize etti.

Kovdurmak için çok uğraştı
STAR TV’den kovulmam için Yıldırım, o dönem arkadaşlarıyla Doğan Grubu’ndaki üst düzey yöneticilere bol bol ziyaretlerde bulundu(!) Elbette kovulmadım. Çünkü Sayın M.Ali Yalçındağ da Ertuğrul Özkök de Fatih Edipoğlu da Oskay’ın söylediklerinin haber değeri taşıdığını ve geçmişte Aziz Yıldırım’la kanka olduklarını çok iyi biliyordu.

Işıkları bile açamadık
OSKAY’LI program sonrası Star’dan polis işliğinde çıkabildik. Çakar’ın sözlerinden etkilenen taraftarlar resmen kellemizi istiyordu. Yine o dönem ben ve ailem gelen yüzlerce ölüm tehditleri sonrası yaklaşık 1 ay evimizde ışıkları açmadan oturduk. Çocuklarıma ve eşime mümkün olmadıkça evden dışarı çıkmamalarını söyledim. Aziz Yıldırım ve yöneticiler bana ve Telegol’e 20’ye yakın dava açtı. Hepsi de lehihimize sonuçlandı.

Vatan

Güncellenme Tarihi : 18.3.2016 20:50

İLGİLİ HABERLER