Spor
  • 2.7.2016 00:20

Belçika'yı deviren Galler tarih yazdı

Galler'in peri masalı devam ediyor! Galler 3 - 1 Belçika

Galler, Belçika'yı 3-1 mağlup ederek EURO2016'da yarı finale yükselen taraf oldu.

EURO2016 çeyrek finalinde Galler ile Belçika karşı karşıya geldi. Lille'deki Stade Pierre Mauroy'da oynanan mücadeleyi Galler, 1-0 geriden gelerek 3-1'lik skorla kazandı.

Belçika, 13. dakikada Radja Nainggolan'ın ceza sahası dışından 'füze'siyle öne geçti. Galler, 31. dakikada Ashley Williams ile öne geçti. Galler, 55. dakikada Hal Robson-Kanu'nun ceza sahası içindeki şık çalımı sonrası attığı golle 2-1 öne geçti. Sam Vokes, 84. dakikada yaptığı kafa vuruşuyla maçı bitirdi.

Belçika'nın EURO2016 macerası bu golle sona ererken, Galler yarı finalde Portekiz ile karşılaşacak.

NAINGGOLAN'IN FÜZESİYLE BELÇİKA ÖNE GEÇTİ

Mücadele, Belçika'nın kurduğu müthiş baskıyla başladı. Topa hakim olan ve oyunu Galler yarı sahasına yıkan Belçika, pozisyon aramaya başladı. İlk tehlikeli pozisyonunu 7. dakikada yaratan Belçika, aynı pozisyonda 3 kez gole yaklaştı, 3'ünde de Galler savunması gole karşı koydu.

13. dakikada Radja Nainggolan, Eden Hazard'dan aldığı pası kontrol etmeden, tek vuruşta ceza sahası dışından mermi gibi kaleye yolladı. Direkt 90'a giden top, ağlarla buluştu ve Belçika öne geçti.

ASHLEY WILLIAMS EŞİTLİĞİ SAĞLADI

Golden sonra karşılıklı top kayıplarıyla devam eden oyunda, Galler 20. dakikadan sonra topun kontrolünü sağladı ve Belçika kalesine atak yapmaya başladı. Üstüste ataklar yapan Galler, 31. dakikada Ashley Williams'ın kornerden gelen topa vurduğuk afa vuruşuyla eşitliği yakaladı.

GOLDEN SONRA GALLER, TOPU BELÇİKA'YA VERMEDİ

Golden sonra Belçika, oyunda üstünlük kurmak istedi ancak Galli oyuncular pas yaparak kontrolü sağladılar. Devrenin sonuna kadar önemli bir atak olmadı ve ilk yarı sonunda oyuncular soyunma odasına 1-1'lik eşitlikle gittiler.

İlk yarı sonunda Galler, Belçika'ya oranla 254'e 212 kez ile daha fazla başarılı pas yaptı ve daha fazla koşan taraf oldu. Belçika, 3 kez kaleyi bulurken, Galler 4 şut çekti. Belçika'nın 2 kornerine karşılık, Galler 4 korner kullandı.

BELÇİKA GOL ARARKEN, ROBSON-KANU ÖNE GEÇİRDİ!

İkinci yarıya Belçika'nın kısa pasları ve oyun kontrolüyle başladı. Belçika'nın oyunun kontrolünü sağladığı ve Galler kalesinde boşluk aradığı dakikalarda Galler'in golü geldi. Bale'in pasında Ramsey topla ceza sahasında topla buluştu. Ramsey'in ortası penaltı noktası yakınlarındaki Kanu'da kaldı. Kanu topu kontrol edip şık bir hareketle 3 oyuncu arasından kurtuldu ve kaleci ile karşı karşıya yaptığı vuruşta topu ağlara gönderdi ve 55'te Galler'i öne geçirdi.

GALLER %100 KONSANTRE VE VOKES: 3-1!

Golden sonra Belçika müthiş bir baskı kurdu ancak set temposu düşük olan Belçika, pozisyon bulamadı. Çok adamla ve derinde savunma kuran Galler, %100 oyun konsantrasyonuyla oynadı ve Belçika'ya hiç fırsat vermeden oyunu devam ettirdi.

Dakikaları akıllı bir şekilde bitiren Galler, 84'te bir kontraatak ile adeta Belçika'nın fişini çekti. Sağ kanattan Chris Gunter'in ortasına Sam Vokes çok iyi yükseldi ve çok güzel bir kafa vuruşu ile topu ağlara gönderdi. Galler bu golle 3-1 öne geçip, yarı final biletini aldı.


 

Güncellenme Tarihi : 2.7.2016 00:34

İLGİLİ HABERLER