Spor
  • 15.9.2014 22:06

Beşiktaş Çaykur'un elinden ucuz kurtuldu

Spor Toto Süper Lig'in ikinci haftasında sahaya liderlik için çıkan Beşiktaş, haftayı Dört Büyükler'in geri kalan üçü gibi 1 puanla kapadı.

Spor Toto Süper Lig'in ikinci haftasında sahasında Çaykur Rizespor'u konuk eden Beşiktaş, liderlik için çıktığı mücadele Karadeniz ekibiyle puanları paylaştı: 1-1

14. dakikada Veli Kavlak, orta alandan gönderdiği uzun pasla, ceza sahası içindeki Gökhan Töre'yi topla buluşturmak istedi. Çaykur Rizesporlu Ali Adnan ile girdiği ikili mücadele sonrası yerde kalan Gökhan Töre penaltı kararı bekledi ancak maçın hakemi "devam" kararı verdi.

32. dakikada Gökhan Töre'nin sağ taraftan kullandığı köşe vuruşunda, Olcay Şahan, savunmadan seken topla ceza alanı çizgisi üzerinde buluştu. Bu oyuncunun sert şutunda top üstten dışarı gitti.

45+2. dakikada ani gelişen Çaykur Rizespor atağında topla buluşan Lualua, süratle ceza sahasına sokuldu. Bu futbolcunun yerden yaptığı vuruşta top yandan auta çıktı. Karşılaşmanın ilk yarısı, 0-0 berabere tamamlandı.

Maçın ikinci yarısına hızlı başlayan tarafsa konuk ekipti. 48. dakikada Ali Adnan'ın sol kanattan kullandığı taç atışını iyi takip eden Ümit Korkmaz düzgün bir vuruşla Çaykur Rizespor'u öne geçiren golü kaydetti: 0-1

Çaykur Rizespor'un golü sonrası oyunu rakip yarı alana yıkan siyah beyazlı takım aradığı golü 81. dakikada Olcay Şahan ile buldu: 1-1

Beraberlik golünün ardından rakip kalede yoğun bir baskı kuran Bilic'in öğrencileri, aradıkları galibiyet golünü bulamayınca 90 dakika 1-1'lik beraberlikle sona erdi.

Kadroda 2 değişiklik
Beşiktaş, Çaykur Rizespor ile oynadığı Spor Toto Süper Lig ikinci hafta maçına, Mersin İdmanyurdu karşılaşması kadrosundan 2 değişiklik yaparak çıktı. Siyah-beyazlılarda, Mersin İdmanyurdu karşısında yedek soyunan kaleci Tolga Zengin ve Pedro Franco, Çaykur Rizespor maçında sahaya ilk 11'de çıktı. Teknik direktör Slaven Bilic, kaleci Cenk Gönen ve Tomas Sivok'u yedek soyundurdu. Siyah-beyazlılarda, savunmada İsmail Köybaşı, Franco, Ersan Gülüm ve Motta, orta alanda Gökhan Töre, Hutchinson, Veli Kavlak ve Olcay Şahan, forvette ise Mustafa Pektemek ve Cenk Tosun forma giydi.

Demba Ba kadroda yok
Sakatlığı nedeniyle hafta içinde takımla çalışamayan Senegalli golcü futbolcu Demba Ba, Çaykur Rizespor maçında riske edilmedi ve 18 kişilik kadroya alınmadı. Ba'nın yanı sıra sakatlığı süren diğer yeni transfer Jose Ernesto Sosa ile kırmız kart cezası süren Oğuzhan Özyakup da kadroda yer almadı. Beşiktaş'ta yedek kulübesinde Cenk Gönen, Sivok, Serdar Kurtuluş, Necip Uysal, Kerim Frei, Atınç Nukan ve Uğur Boral oturdu.
Holosko eski takımına karşı
Beşiktaş'ın, Çaykur Rizespor'a kiraladığı Slovak futbolcu Filip Holosko, eski takımına karşı sahaya ilk 11'de çıktı. Holosko, karşılaşma öncesi eski takım arkadaşlarıyla hasret giderdi. Slovak futbolcu, yedek kulübesine giderek, siyah-beyazlı futbolcularla tek tek tokalaştı. Beşiktaş, sahada Franco, Hutchinson ve Motta olmak üzere 3 yabancı oyuncuyla yer alırken, Çaykur Rizespor ise 5 yabancı oyuncusuna da ilk 11'de yer verdi. Konuk ekipte Holosko'nun yanı sıra Kweuke, Lualua, Ali Adnan ve Viera ilk 11'de forma giydi.

 

Güncellenme Tarihi : 19.3.2016 01:47

İLGİLİ HABERLER